BMW 5-Serie: Auto trekt niet meer .

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2l

Mijn wagen heeft 198000 km nu merk ik als hij warm gelopen is trekt hij niet meer .
Er brand geen lampje in mijn boordcomputer ,ze vertellen mij roetfilter maar wat kunnen jullie mij vertellen .
Het probleem doet zich niet altijd voor maar het gebeurd toch en ben eigenlijk einde raad omdat kostprijs 200€ zou zijn .ik ben van België dus zou het fijn zijn om dit op te lossen.
Alvast bedankt .

Tony 74

Geplaatst door Tony 74 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Wie vertelt dat het roetfilter stuk is? Overigens valt € 200,- toch wel mee voor onderhoud aan een dergelijke auto.

Tony 74 (0), 9 jaar geleden

Beste bedankt voor het antwoord ,wie mij het vertelde was de BMW garage en het was 2000€ had een fout geschreven .

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Dat is een behoorlijk bedrag, de BMW dealer is natuurlijk niet de goedkoopste. Maar heb je aanleiding om de diagnose van de dealer in twijfel te trekken? Van afstand is er namelijk niet zoveel te zeggen over een algemene klacht zoals de auto trekt niet meer.

Je zou eens een diagnose kunnen laten stellen bij bijvoorbeeld een bmw specialist. Vaak wat goedkoper dan de dealer.

Tony 74 (0), 9 jaar geleden

In twijfel trekken weet ik zo niet. Ik ben ECHT geen auto kenners ,kan u mij een specialist aanraden in België .
In de grote garage willen ze alleen maar nieuwe stukken plaatsen en als het dat niet was gaan ze andere stukken vervangen en waar eindigt het ...

BSO auto en bandenservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Laat de auto uitlezen bij een garage. Veel voorkomend probleem is het vast gaan zitten van de schoepen verstelling van de variabele turbo. Het is een 520D toch ?

Tony 74 (0), 9 jaar geleden

Beste John het is een 520d van bouwjaar 2007. Het uitlezen van de wagen ,welke prijzen hanteren ze voor een uitlening .Ik vraag dit om te weten in mijn achterhoofd als ik naar de garage ga.Bedankt voor je reactie .

Tony 74 (0), 9 jaar geleden

De wagen doet het niet altijd alleen als hij warm is ,bv ik rij vlot een heel tijd als ik dan gewoon rij (langzaam) blijft hij hangen en schakelt zeer laat .

BSO auto en bandenservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Wij rekenen daar € 25,- voor. Een dealer vraagt gemiddeld € 60,- voor een uitlezing. Dan heb je puur een indicatie of er storingen in het motormanagement zitten. Als er een storing opgeslagen is dan word aan de hand van de foutcode een verder diagnose gesteld.

Tony 74 (0), 9 jaar geleden

Nog steeds geen oplossing. Kent iemand een specialist BMW in Limburg en niet in BMW garage daar betaald je al voor je binnenkomt ,en vervangen altijd maar onderdelen .
Iemand die hem kan uitlezen en mij echt kan vertellen hoe of wat en waar ik geen 14dagen moet wachten voor een afspraak .Grtjs een trage rijder door omstandigheden ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.