BMW 5-Serie: K-bus stoelbediening

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 520d

Ik heb in mijn BMW E61 520d bj 2/2007(geen LCI) originele sport stoelen ingebouwd.Mijn vorige stoelen waren origineel half elektrisch niet verwarmd,de nieuwe hebben verwarming en geheugen.Ik heb alles netjes aangesloten en gecodeerd en ik kan de stoelen bedienen vanuit INPA en de verwarming werkt ook vanuit de centre console switch.Nu is het probleem dat ik volgens WDS een K-bus op de stoelen moet aansluiten om de knoppen op de stoel te doen werken om zo de stoel te bedienen en deze K-bus X10116 is dus nergens te vinden achter het handschoenvakje,het is een wit/rood/gele draad maar die is er dus niet.Ik heb de gehele draadbundel reeds uit elkaar gehaald.Weet iemand hier waar ik dat K-bus signaal kan vinden of misschien een ander signaal(LIN vind ik ook niet) moet gebruiken.Het probleem is dus dat de stoelen niet bedienbaar zijn met de stoelknoppen aan de zijkant omdat ik dus die K-bus niet kan vinden.Alle hulp is erg welkom,misschien zitten hier mensen die ooit al zo'n retrofit hebben gedaan.

grompertje

Geplaatst door grompertje (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Hij zit wel achter het dashboard kastje, maar het is niet een stekker, als het goed is zit er rechts onder het raam een zwart rechthoekig plastic houder met allemaal gaatjes erin, hierin zitten van achter een aantal verzamel punten van bv massa en allerlei bus verbindingen, hier zou ook een zwarte houder in moeten zitten met de K-Bus verbindingen. Je zal het de houder los moeten maken omdat je anders niets zien kunt.

gr Martin

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Zat even verder te kijken maar volgens mij zit de K-Bus alleen tussen de centre console switch en de stoel bediening, en dan kan het heel goed zijn dat deze draad niet in je auto aanwezig is, zou normaal gesproken op pin 3 van stekker x14056 (12 polig) moeten zitten.

gr Martin

grompertje (0) PRO, 9 jaar geleden

Die zit dan niet in de dikke draadbundel die naar de koffer en naar het motorcompartiment gaat?Daar boven zie ik alleen een plastiek buis van de verwarming.Op WDS en CAN bus info staat inderdaad dat die K-bus enkel dient voor de stoelbediening en op alle schema's zelf voor de LCI types van na 3/2007 staat de draad op het schema .Zit die dan vlak onder het raam zodat je hem niet kan zien als je de dikke kabelboom en de witte kast van de modules uit de weg hebt?Bij mij zit op x14056 enkel de gele en zwarte draad van K-CAN .Alvast bedankt om mee na te denken.

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou een draad leggen van S50 (Stoelbediening links) Stekker X603 pin 3 op 6 polige stekker naar stekker X14056 pin 3 12 polige stekker centre controle switch en hetzelfde voor de andere kant dus van S56 X604 pin 3 naar X14056 pin 3.

gr Martin

grompertje (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoi Martin,

die had ik al verbonden,maar uiteraard moeten die dan nog met de K-bus verbonden worden die ik niet vind tenzij die ergens achter de airbag of de buis van de zijverluchting zou steken,zo hoog ben ik nog niet gaan zoeken.Momenteel beweegt er dus nog niets tenzij via INPA maar die stuurt ze dus over CAN high en low.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.