BMW 5-Serie: Automaatbak defect 525D F11

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525D 6-cyl

Gisteren avond vond ik mijn 525D iets minder vloeiend schakelen naar de 3/5 en minimaal schokken bij het afremmen naar een rotonde. 10 kilometer verder gaf de automaat bij wegrijden uit stilstand de melding aandrijflijn defect. Na uit en weer aan zetten geen problemen meer. Vanmorgen contact gehad met de dealer afgesproken hem langs te brengen. En bij starten wilde de auto niet achteruit, na drie keer uiteindelijk wel. Vervolgens naar de garage onderweg, na 2 kilometer een zoemend geluid uit de tunnel, de melding Dsc uitgeschakeld en rijstabilisering uitgeschakeld. En daar stond ik langs de weg aandrijflijn defect en geen beweging meer in de auto te krijgen.
Vanmiddag het verlossende woord van de dealer: automaatbak kapot en er moet een nieuwe onder. De auto heeft pas 150.000 kilometer gelopen. Toen ik dit aankaarte wilden ze wel een coulance regeling proberen te treffen, maar ze durfden niets te garanderen.
Heeft iemand enig idee wat dit grapje gaat kosten?

Vet

Geplaatst door Vet (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Cees1570 (0), 9 jaar geleden

Beste,

Heb je gedacht aan revisie van je bak, die is dan ook weer als nieuw en een veel goedkopere oplossing. Zijn hele gerenomeerde en goede revisiebedrijven.

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Ik zou eerst idd coulance claimen,revisie kost maar zo bij een dealer tussen de 3500 a 4000 euro.
Een automaten revisie bedrijf is vaak goedkoper,zit je aan de ± 3000 euro.
Hou er rekening mee dat een dealer snel tot vervanging/revisie overgaat,ze kunnen er namelijk nis mee.
Je kunt dan beter voor een second opinion naar een revisie specialist gaan.
Eerlijk gezegd denk ik dat je dan goedkoper uit bent dan bij de dealer inclusief coulance.

eren075 (0), 9 jaar geleden

laat is na zien da je geen lek heb want automaat werkt op druk optebouwen en rijden maar als er geen olie meer in ziet kan hij geen druk meer opbouwen = schokken vermogenverlies achteruit wilt niet meer en nog van alles vriendelijk groeten

Vet (0), 9 jaar geleden

Ik zal maandag eens vragen wat het exacte probleem is. En horen wat het kost.
Coulance aanvragen duurt ook weer 2 dagen. En kan mijn auto slecht missen.
Gelukkig wel vervangend vervoer gekregen, helaas 116ia

Vet (0), 9 jaar geleden

Vandaag contact gehad met de dealer. Reparatie gaat 7600 euro kosten en er is geen enkele vorm van coulance mogelijk. Nog gevraagd of ik de auto kan inruilen op een X5, maar daar reageerden ze ook niet erg enthousiast op.
Nu snel op zoek naar een bedrijf in regio Zwolle die de bak kan wisselen en dan ga ik de auto verkopen. Het valt me erg tegen hoe ze hier vanuit BMW Nederland mee omgaan. De volgende gaat waarschijnlijk een Mercedes worden.

eren075 (0), 9 jaar geleden

beste alsje een auto heb moetje geluk hebben anders heb je altijd pech maar alsje meer weg wilt van pech'en blijft dan ver weg van mercedes want da is tegenwoordig erger en erger aan het gaan

ik ken het naam niet maar ik weet wel dar er in nederland een bedrijf is die de bakken reviseert voor een heel goed kopere dan de daeler
en dak ook weet de daeler's van België en Nederland ook die bakken naar die bedrijf brengen

vriendelijk groeten

Vet (0), 9 jaar geleden

Mercedes is zeker niet probleem vrij, maar ze lossen de problemen wel op. En zijn coulant. Dat is wat ik bij BMW vooralsnog mis.

greybmw (0), 9 jaar geleden

wil je ver weg van storingen blijven en met gemak 300.000 km rijden dan is er maar 1 manier ga voor een Honda Accord , de beste auto die er momenteel gemaakt wordt , daar snappen ze hoe ze een auto moeten bouwen en zeker motorisch en versnellingsbakken, sorry bmw mercedes en audi , het is niet anders !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Een Honda accord is niet te vergelijken met deze auto's.
Deze auto's zijn een flinke stap hoger op de ladder en hebben bepaalde rij kwaliteiten die op een hoger peil staan dan de Honda accord.
Het is appels met peren vergelijken.
Dat neemt niet weg dat Honda gewoon een hele goede auto is,maar zit niet op hetzelfde niveau kwa uitrusting en rijgedrag,hangt ook een ander prijskaartje aan.
Datzelfde geld voor het onderhoud,bmw.mercedes,audi,betekent ook de B van betalen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.