BMW 5-Serie: Bediening airco.

Bouwjaar: 1992

Hallo allemaal,

ik heb een probleem met de airco van mijn 525i uit 1992. Als ik op de schakelaar druk voor de airco gaat het groene ledje in de schakelaar niet branden. Ook de airco slaat niet aan. Zo op het eerste gezicht zijn de zekeringen ok. De schakelaar die eronder zit, die van de recirculatie heeft het zelfde probleem. Ik denk zelf dat er misschien nog ergens een relais zit wat de geest heeft gegeven maar ja welke. Hopelijk heeft iemand een tip waar ik kan beginnen met zoeken.

Bedankt Eduard.

halogeen

Geplaatst door halogeen (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

halogeen (0), 18 jaar geleden

Aanvullende informatie: na het losnemen van de accupool (reset) doet de schakelaar het met de auto op contact het wel. Zodra ik echter de auto start gaat het ledje in de schakelaar na een aantal seconden uit en reageert de schakelaar niet meer op drukken. Ik denk zelf aan een sensor ofzo die doorgeeft dat de airco niet gebruikt kan worden. Als ik goed geïnformeerd ben zit er op de pomp een soort warmtesensor weet iemand hoe ik deze kan testen?

halogeen (0), 18 jaar geleden

Nog meer aanvullende info; vandaag aircopomp getest en deze werkt gewoon. Krijg echter op de draad die er naar toe gaat geen 12V spanning. De schakelaars doen het nu wel weer. Deze deden het spontaan nadat ik zekering nummer 20 even had verwijderd. Weet iemand wat er tussen de schakelaar en de aircopomp zit aan electronica en waar ik dit kan vinden? Ik denk zelf dat er ergens een temperatuurregelaar zit die de airopomp aanstuurt. Kan me voorstellen als deze defekt is dat die het dan niet doet.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

kyk eens of de airco genoeg gevuld is. hy slaat dan automticsh af by te weinig vulling .succes martin

halogeen (0), 18 jaar geleden

Vandaag airco laten testen en er zat nog maar 100 gram in. Veel te weinig dus dan slaat de airco ook niet aan. Mart bedankt voor de tip ik had zelf niet aan die lagedrukschakelaar gedacht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.