BMW 5-serie 525i M20 motor: stationair licht onregelmatig lopen, als motor warm is slech

Bouwjaar: 1992

Ik heb een 525i uit 1992 met een m20 motor erin, de nokkenas heb ik pas vervangen en dus ook een nieuwe koppakking geplaatst. de motor draait goed , maar stationair en zeker als hij warm is wil hij nog wel eens een licht onregelmatig draaien vertonen. bougiekabels, verdeler enz. al gecontroleerd. de cilinderkop is eraf geweest, en bougie's zijn daarbij ook vervangen en de kleppen zijn opnieuw afgesteld i.v.m. de nieuwe nokkenas, die was ingelopen. de motor heeft 240.000 kilometer gedraaid. ik heb al een aantal injectorreinigers toegevoegd, maar dit haalde niet veel uit. Het lijkt alsof er af en toe een injector verkeerd staat te vernevelen.
Als de motor warm is en een tijdje heeft gestaan, dan heb je soms kans dat hij zeer moeilijk aanslaat, na lang doorstarten pakt hij dan en dan is er ook niet veel meer aan de hand, hij rookt dan wel iets en ruikt alsof hij verzopen is. misschien toch de injectors? dat ze lekken? maar aangezien hij zes cilinders heeft zouden er op zijn minst een aantal cilinders wel moeten willen gaan, en dus wel aanslaan bv maar dan een poosje op 5 of 4 cilinders ofzo. ik meet van de week nog even de benzinedruk, misschien dat die ook niet helemaal fris is.

Ik hoop dat iemand ervaring heeft met deze motoren en mij een beetje de goede kant op kan sturen, en die de symtomen herkend. Ik wil niet dat ik dingen onnodig ga doen terwijl het misschien iets heel voor de hand liggend is. "even" injectors laten reinigen en testen is ook niet echt waar ik op zit te wachten.
komen deze problemen ook aan het licht met uitleesapp? of kan ik hem zelf op een bepaalde manier uitlezen? de accupool is al eens los geweest. ik ken deze motoren niet goed genoeg. ben zelf werkzaam bij ford, en ieder merk heeft zo zijn specifieke dingen.

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt!

Storm1974

Geplaatst door Storm1974 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Arian

heb je de stappenmotor al eens gereinigd van de auto ?

deze veroorzaakt 9 van de 10 keer onregelmatig stationair lopen,je kunt deze goed reinigen met remmenreiniger,en spuit erna even een druppeltje wd-40 erin.

het geval met dat slecht starten,zou best te maken kunnen hebben met een lekkende injector(en) en dan zou het wel makkelijk zijn ze te laten reinigen etc..

maar het kan bv ook een slecht werkende temp.sensor kunnen zijn!!als deze een compleet verkeerde waarde aangeeft naar de dme,en heb je kans dat hij in dit geval veel te veel benzine krijgt..

je kan hem eens aan de comp. hangen om te kijken of er een foutmelding in zit,

succes ermee..

Stefan

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt mij meer op een slecht werkende benzine-drukregelaar!

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo (0) PRO, 18 jaar geleden

brandstofpomp e.d zijn een bekend probleem.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Evo,

heb bij deze type's zelden iets gezien wat de betreft de brandstofpomp..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.