BMW X5: Bijgeluiden stuurhuis

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.4 210 Kw

Hallo

Ik heb een servotronic ZF stuurhuis,

Ik heb daar een vreemd bijgeluid in en het volgende is al gebeurd.

Stuurpomp is vervangen vanwege te lage stuurdruk en zingen.

Daarna stuurde de auto goed echter de servotronic deed het niet lekker. Af en toe wel soms niet. Als actie daarop is het klepje vervangen aan het stuurhuis. Hij bekrachtigd nu top.

Alleen na een stuk rijden als hij lekker warm is en je stuurt hoor je een bijgeluid. Het is anders dan het geluid van een stuurpomp (is ook vervangen) en ik vermoed dat het uit het stuurhuis zelf komt.

Heeft iemand een idee waar dat in kan zitten???? Mogelijk een vuildeeltje of kan dat niet?

Mogelijk heeft iemand wat tips nog om te controleren alvorens ik hem direct ga vervangen.....

Ik hoor graag.

robertrangerover

Geplaatst door robertrangerover (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mausx (0), 12 jaar geleden

Heb je de juiste vloeistof gebruikt om te vullen?

Al een aantal keren meegemaakt dat de olie problemen geeft, sindsdien haal ik bij probleemgevallen altijd originele olie bij de dealer.

robertrangerover (0), 12 jaar geleden

Hoi

Volgens mij is de olie in orde. Dexron III

Ik heb de motor uit deze auto liggen en omdat ik er erg makkelijk bij kan nu heb ik gemeend hem uit te wisselen. Ik heb nu een stuurhuis met 3 maanden garantie op de kop getikt waar ik het mee ga proberen want weinig zin straks weer de boel los te moeten halen dat valt niet mee nammelijk.

Ik heb echter bij de uitbouw een heel klein deukje gevonden van de leiding aan de stang zijde van de cilinder. (plunjer zijde) deze zit met een banjo aan het stuurhuis en direct na de banjo zit een klein deukje in de leiding. Wellicht dat hij gaat zingen door de lichte vernauwing? Ik heb hem in de werkbank gezet, banjo losgemaakt en heel voorzicht de olie eruit geperst door het stuurhuis te verdraaien en opgevangen in een schone doorzichtige beker. Nog geen kruimeltje vervuiling in de olie.

Bij het vervangen van de stuurpomp had ik het systeem ook twee keer goed doorgespoeld.

Het zou de olie kunnen zijn maar warme olie heeft een snellere doorstroomsnelheid, zou het deukje in de leiding niet het probleem kunnen veroorzaken?

Benieuwd wat jij vind.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.