BMW 3-Serie: BMW e36 325TDS weinig vermogen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDS m51d25

Hallo,

Ik heb sinds zaterdag een 325tds '95 er bij. Heeft alleen weinig vermogen. Trekt slap weg, 80 in de 5 met een beetje tegen de helling op komt hij al niet meer vooruit.
Als hij warm is start hij wat minder goed als koud. Bij warme motor heeft hij half gas meer vermogen als vol gas. Heb de luchtslangen/pijpen van de turbo naar inlaat gechecked, ook de intercooler bekeken.
Uitlaat er onder weg gehad ivm eventuele verstopte katalysator, geen verschil. Andere luchtfilter en brandstofpomp maakten wel een beetje verschil. Ook gehoord of de opvoerpomp werkte, deed het, maar dat kan ook evengoed de opvoerpomp zijn voor het oppompen van diesel naar de andere helft van dieseltank. Motor heeft geen LMM, dus die kan het ook niet zijn. Dieselpomp zweet een beetje maar niet noemenswaardig. Heb eerder een 325td gehad waar de diesel echt uit de pomp stroomde, die had evenveel vermogen als anders, zou dus niet veel verschil maken lijkt me? Wie heeft raad?

Alvast bedankt,

Coos

coosbmw

Geplaatst door coosbmw (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

coosbmw (0), 12 jaar geleden

Binnenkort de nokkenas opnieuw op tijd zetten, zien of dat helpt. Auto heeft namelijk al veel kilometers.

coosbmw (0), 12 jaar geleden

Probleem is verholpen! Opgelost door de nokkenas opnieuw te timen en de brandstofpomp opnieuw op tijd te zetten. Dit komt door het uitrekken van de ketting en is dus nu weer gecorrigeerd. Over 100.000km is de ketting dan definitief aan vervanging toe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.