BMW 3-Serie: BMW E46 316i Fluitend geluid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316i

Beste,

Ik ben in het bezit van een bmw 316i uit 2000. De auto maakt een fluitend geluid, als ik de motor start hoor je ca 5 seconden niets en daarna maakt hij een fluitend geluid, welk meegaat in het toerental.
Als ik de multiriem verwijder, is het geluid weg, en dan specifiek de bovenste multiriem.

Ik heb reeds de waterpomp, de stuurpomp en de spanrol vervangen, probleem blijft, ook heb ik de dynamo omgewisseld met een andere, hiermee heb ik alle onderdelen op de multiriem verwisseld maar het geluid blijft.

Als de auto op de brug staat, lijkt het of het geluid van onder de motor komt. Ik heb wel in de garage ook het stuurhuis en de stuurleidingen laten controleren, deze zijn goed. Ook de stuurolie is reeds ververst. Eigenlijk alles gedaan nav tips van de garage, maar nog steeds hetzelfde euvel.

De auto rijdt verder 100%

Heeft iemand enig iedee wat dit zou kunnen zijn?

Alvast dank voor jullie hulp.

Mvg

Erik van Heijst

tide71

Geplaatst door tide71 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Damsc0 (0), 12 jaar geleden

-

tide71 (0), 12 jaar geleden

Als ik de auto start hoor ik ca 3 tot 5 seconden niets, daarna begint het geluid. Het maakt niet uit of de auto neutraal staat of in de versnelling. Het is een hoog fluitend/gillend geluid. Het geluid wordt harder naarmate het toerental verhoogt. Ik heb de auto gekocht met dit probleem, echter het lijkt erger te worden.

Alvast dank

Damsc0 (0), 12 jaar geleden

-

tide71 (0), 12 jaar geleden

Beste Gerard,

Mijn BMW heeft geen turbo, het is een 316i benzine 4 cylinder.... Ik heb de auto sinds juni en geen garantie meer helaas.

Damsc0 (0), 12 jaar geleden

Volgende keer de mankementen in je advertentie zetten ;-) http://link.marktplaats.nl/521179748 'De auto is goed onderhouden, schadevrij, keurige bekleding en in een uitmuntende staat!'

tide71 (0), 12 jaar geleden

Zoals je misschien ziet, neem ik de moeite om het probleem nog voor de verkoop op te lossen, zonder geheimzinnig te doen over mijn naam of afkomst.
En ja de auto is in een uitmuntende staat, niet gezien is niet te beoordelen en bij verkoop is bovenstaand probleem opgelost, maar ik had graag wat aansturing van proffessionals om hierbij te helpen, niet van figuren die nog nooit een bmw van dichtbij hebben gezien en denken dat er een turbo in een 316i zit.
Ik dacht dat dit forum daarvoor bedoeld was en niet om mensen voor de gek te houden.

Als je fatsoen had gehad had je me gebeld en geen achterlijke antwoorden gegeven.

Damsc0 (0), 12 jaar geleden

-

Damsc0 (0), 12 jaar geleden

Misschien een idee voor de beheerders om deze man hier te blokkeren. Hij veranderde zijn adverteerdersnaam op marktplaats direct nadat ik hem aansprak over zijn leugens in z'n advertentie. Je heette eerst "SCHRIEMER" en veranderde je naam in "van Heijst".

Je auto staat nog steeds te koop dus ik ben blij dat mensen niet in je leugens trappen. Ik ben er inmiddels na eigen onderzoek al achter gekomen dat jij vaker mensen oplicht. Je verkoopt auto's met de belofte dat er niets mis mee is terwijl er van alles mis mee mis. Wat een misselijkmakend figuur ben je. Zoek normaal werk en stop met het oplichten van mensen snotneus. Voor je het weet staat "Tros Opgelicht" met camera enal voor je deur in het centrum van Den Bosch.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.