BMW 3-Serie: E36 316i bj 94 Vonkt niet meer

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hoi

Vorig week had ik mijn auto laten wassen(Bmw 316i coupe bj94),en na een stukje rijden, ging ie happeren een beetje en viel ie uit na dat wou ie niet meer starten het vonkte ook niet.
Anwb gebeld maar die zij dat het aan de krukassensor lag had hem laten slepen naar de garage die zij tegen me dat er vocht zeker in de ecu computer is terecht gekomen We hadden hem open Gemaakt en er zat idd vocht in droog geföhnd en aangesloten en het startte in 1 keer na rondje rijden en terug in garage stond motor half uur stil en toen deed ie het weer niet. Vandaag werd
Ie uitgelezen en kreeg te horen dat ie computer een gedeelte niet werkt. maar hij start wel en af en toe niet ook gelijk de krukassensor vervangen maar zonder resultaat. Bougies waren pas geleden vervangen nog en bougiekabels ook

ersino

Geplaatst door ersino (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat is precies je vraag? Het komt inderdaad vaker voor dat bij het wassen van de auto of een zware regenbui de computer nat wordt als de afvoeren verstopt zitten, en daar kan de computer van kapot gaan.

gr Martin

ersino (0), 12 jaar geleden

mijn vraag is nou door wat kan het komen dat ie niet meer vonkt , Want heb gelijk een een andere ecu computer geplaatst en het was nog steeds het zelfde of moet ik hem eerst inleren, uitlezen ?

gr

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hebt kans dat je EWS op de auto hebt zitten en dan kun je niet zo even een andere computer gebruiken omdat die niet overeenkomt met de start blokkering in de auto.

gr Martin

CJDekker (0), 12 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem gehad. De DME is vermoedelijk nat geworden, deze is achter de accu geplaatst onder de paravan. Vaak loopt deze kamer vol met water tijdens het wassen doordat de twee afvoerbuisjes tegen het brandschot verstopt zitten met vuil. Dit is te verhelpen door de buisjes schoon te maken en evt. een stukje af te snijden zodat de opening groter word. Ik heb de DME twee dagen binnenshuis laten drogen en daarna weer gemonteerd. Auto deed het weer perfect.

Mvg,

Jasper Dekker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.