BMW 3-Serie: BMW e46 318i executive start soms niet en radio werkt niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Goedemiddag,

Aangezien ik hier nieuw ben zal ik beginnen met; 'hallo ik ben Martijn, en heb onlangs een BMW 318i executive uit 1999 gekocht. Eerst was ik helemaal gelukkig met de auto, hij rijdt heerlijk en er zitten fijne opties op.'

Dit was helaas maar van korte duur, na een week begon het; auto wilde niet starten, startmotor tikte (te weinig stroom?) alle lampen binnen en buiten begonnen te knipperen.

Volgende dag accu nagekeken (onderhouds vrije van BMW zelf) deze staat gewoon boven het minimum. Met de startkabels starte hij gelijk en was er niets aan de hand. Sindsdien nog 2 keer gebeurd.

Ook reageerde hij niet op de sleutel, denk zelf dat de batterij gewoon leeg is maar misschien houdt het toch verband. (is nu 2 keer gebeurd).

Ook hield de BMW business cd radio- cd speler er opeens mee op, terwijl er een CD inzat, en afspeelde.

Ik baal hier als een stekker van, en HOOP dat jullie mij kunnen helpen het probleem te achterhalen.


Met vriendelijke groet,

Martijn

MDHe46

Geplaatst door MDHe46 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pascha 1964 (0), 12 jaar geleden

wat jij nu verteld heb ik 3 weken geleden gehad hetzelfde euvel spanning te laag in je accu heb de accu eruit gehaald en 2 dagen onder een acculader van 4 ampre gezet accu terug geplaatst en niks aan de hand loopt en start als vanouds nu bleek dat ik te weining lange afstanden rij ik heb de kilometerstand bekeken en vanaf 27 mei 2011 dat ie een grote beurt heeft gehad tot nu toe heb ik nog geen 2700 km gereden en allemaal korte stukjes dan laad je accu namelijk niet genoeg bij wat je weg start.

MDHe46 (0), 12 jaar geleden

Oke, volgens mij zit de originele accu er ook nog in, denk dat ik die sowieso zal gaan vervangen. Maar verklaard dit ook het probleem met de radio?

MDHe46 (0), 12 jaar geleden

Probleem is opgelost!! Moest een nieuwe accu in mn 480A accu gaf nog maar 132A, en de zekering van de radio was stuk.

Bedankt voor de hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.