BMW 3-Serie: bmw e46 320d FL wil niet aanslaan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: M47N

Beste leden ik rijd sinds 2003 met een e46 320D 150pk die ik destijds nieuw heb aangekocht. De wagen heeft plus minus 291000km gelopen en buiten de normale slijtage onderdelen heb ik motorisch nooit problemen gehad met dit voertuig. Tot vorige maand wou ie niet meer aanslaan. De startmotor gaat mooi rond en er komen geen storingslampjes te voorschijn. Nu omdat deze wagen een plezier is om mee te rijden en me verder nooit in de steek heeft gelaten wil ik deze toch nog opmaken ook al heeft deze nog maar relatief weinig waarde.

ik heb de wagen uitgelezen met een autel mot pro
foutcodes zijn
4 x de gloeibougies
2 x nokkenassensor

gloeibougies en nokkenassensor zijn vervangen maar geen resultaat alsook heb ik de relais vd gloeibougies vervangen en getest of de relais vd brandstofpomp nog werkte maar dit zat goed. Verder zijn alle zekeringen gecontroleerd die achter het handschoenkastje en die onder de motorkap bij de ecu maar deze zijn ook allemaal ok.
Volgens het diagnosetoestel wordt de sleutel herkent dus dat zou ook het probleem niet zijn.

Ook heb ik geprobeerd om de motor met remmenreiniger te starten maar geen leven. reageert er niet op.

iemand een idee in welke richting ik verder zou moeten zoeken

thx.

Paul83

Geplaatst door Paul83 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 8 jaar geleden

Als verder alles goed zou zijn en hij krijgt geen brandstof zou hij met remmenreiniger toch wel enigzins een teken van leven moeten geven.
Zou je haast denken in een compressie/kleppen probleem.

Paul83 (0), 8 jaar geleden

bizar dat die met de remmenreiniger niet reageert maar compressie verlies of een kleppen probleem komt toch niet van de ene dag op de andere. de auto is s'avonds weggezet en morgens sloeg die spijtig genoeg niet meer aan

kaleido 1 (1425) PRO, 8 jaar geleden

Sorry dat ik het vraag , maar heeft deze auto een distributieketting of een riem .

Paul83 (0), 8 jaar geleden

ketting

kaleido 1 (1425) PRO, 8 jaar geleden

De kans met een ketting is kleiner dat hij doorslaat dan bij een riem , maar omdat je ook de nokkenassensor in de storingslijst hebt staan , zou ik de timing eens controleren.

Paul83 (0), 8 jaar geleden

ok gaan we doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.