BMW 3-Serie: bonkend geluid en soms trillend stuur

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: m46

Hallo

Als ik onder het rijden ( hoeft niet hard te zijn ) licht rem is er een bonkend geluid hoorbaar ( volgens mij komend van rechts voor ) en dit gaat samen met het licht trillen van het stuur. Wat kan dit zijn? Kromme remschijven???? Maar kan je daar dan ook een bonkend geluid van krijgen???????

Wij kan mij verder helpen.

Groeten A.F.

moos7991

Geplaatst door moos7991 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

moos7991 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb inmiddels de remschijven en blokken vervangen. Hierna was het lawaai eerst weg maar komt nu weer terug. Wie herkent dit euvel en heeft hier de oplossing voor. Ik heb gelezen dat het ook wel voor kan komen dat de draagarm rubbers dit gebonk kunnen veroorzaken???? Deze rubbers lijken nog wel goed maar misschien zijn ze toch wel aan vervanging toe.

Wie kan mij helpen?

Groeten A.F.

Gras (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk zijn het de achterste rubbers van de voorste draagarmen.
Je kunt dit eenvoudig testen door met je voet de voorwielen naar achteren te duwen als de auto gewoon op de grond staat.

moos7991 (0) PRO, 16 jaar geleden

Okee dan zal ik die rubbers eerst maar eens gaan vervangen in de hoop dat het lawaai er dan maar uit is.

moos7991 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo

Is er ook iemand die ervaring heeft met teflon draagarm rubbers? Ik wil deze misschien plaatsen maar als er iemand is die dit eens heeft gedaan of hier mee rijd zou ik willen weten of dit nu zoveel beter is dan de originele rubber van BMW.

Zie deze site ; www.janssen-motorenrevisie.nl/Draagarm-bussen.html

Bedankt voor de reactie alvast

Groeten A.F.

Gras (0) PRO, 16 jaar geleden

Lijkt mij niet verkeerd, heb zelf al eens originele geplaatst,
maar deze waren nog behoorlijk slap.

co3deron (0), 16 jaar geleden

Mijn linker draagarmrubber is ook naar de maan, terwijl ik deze pas 2 maanden geleden heb vervangen. Waarschijnlijk is iets niet goed gegaan met de montage of een stoeprandje gepakt. Het is maar aan een kant dus die vervang ik maar weer, kijken hoelang hij het nu uithoudt. Mocht er weer een gaan dan ga ik van de Powerflex dingen gebruiken. Deze bussen bestaan uit twee delen, sommige gebruikers hebben last dat het binnenste deel de draagarm opkruipen, Powerflex heeft nu een aanpassing gemaakt zodat dit niet meer zou kunnen gebeuren. Voor vele vragen over BMW ophang modificatie kan je kijken op www.e46fanatics.com, sommige op deze site vernieuwen bijna hun hele onderstel na een paar duizend miles. Fanaten!!

Hans vK (0), 16 jaar geleden

Powerflex ophangbussen zijn een van de beste verbeteringen voor je wegligging.

moos7991 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo

Het lawaai is eruit. eidelijk. Ik heb de volgende onderdelen vervangen. Achter langs draagarm rubbers links en rechts en voor heb ik links en rechts de draagarm rubbers vervangen door de teflon bussen van www.janssen-motorenrevisie.nl. De auto rijd hier heel strak mee maar ik vind de bussen te stug. GEEN aanrader dus. Het is naar mijn idee toch echt meer iets voor op het circuit. Ga ze binnenkort maar vervangen door die rubbers van Powerflex. Als hier nog meer mensen zijn die meer over de rubbers van Powerflex kunnen vertellen hoor ik dat graag.

Groeten A.F.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.