BMW 3-Serie: Bovenkant radiator

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320I

Mijn ontluchtings schroefje is afgebroken in de radiator, na het verwijderen van de kunststof bout( gedeelte wat er in zat) is ook het schroefdraad weg. Kan ik het bovenste gedeelte eraf halen of word het een nieuwe radiator?

Gr Willem
===============

WimmelCamaro

Geplaatst door WimmelCamaro (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Neeee,dat kun je er niet afhalen,je zou kunnen proberen om er een stalen boutje in te draaien. Dit is uiteraard een nood oplossing.

Hans

WimmelCamaro (0), 16 jaar geleden

Das dan wel echt slecht ontworpen, als ze nu het inwendig draad van koper hadden gemaakt en het dopje van kunststof ging het langer mee, teminste dan verneuk je het dopje en niet de draad in de radiator. Wat zijn dan die imbusbouten boven op de radiator??

Gr Willem
===========

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Tja ik heb het niet ontworpen,maar geef je alleen een tip hoe je het misschien goedkoop kan oplossen.

Hans

Freude_am_Fahren (0), 16 jaar geleden

Het gat niet zodanig afsluiten dat de druk teveel kan oplopen. Dan is het wachten tot je expansie-tankje gaat lekken op de O-ring.
Als je het gat perse wil afsluiten, dan een laag vul-niveau in het expansie-tankje aanhouden.
Eigenlijk is een stuk tape over het gat om vuil buiten te houden voldoende.

WimmelCamaro (0), 16 jaar geleden

320i m50 uit 1992 heeft geen expansievatje, dus een gesloten systeem waar er juist druk moet zijn. Bij een open systeem met een expansievatje kun je voor een paar tientjes een nieuw vatje kopen. In mijn geval moet ik helaas een nieuwe radiateur kopen omdat ontluchtings systen in de radiateur is ingebouwd. Voor een 125 euro heb ik een compleet nieuwe radiateur dus dan is mijn lekkage en ontluchtings probleem opgelost.

Gr Willem
==============

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.