BMW 3-Serie: geen vermogen na kop revisie

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i m50b20

ik heb bij een 320i een koprevisie uitgevoerd! nu heb ik hem weer opgebouwd, maar heeft de motor geen vermogen meer. stationair loopt hij perfect! het is net of je in de 3 weg rijd! uit gelezen met een bosch tester, gaf een fase sensor aan! nu weet ik niet wat dat betekend! ik heb de ketting gemonteerd met bmw speciaal gereedschap om de nokkenassen te blokkeren.
maar toch twijfel ik toch aan de afstelling.
als ik de bougie er uit draai is die helemaal zwart.
heeft iemand een idee??

alvast bedankt!

hendrik1986

Geplaatst door hendrik1986 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

dubbelcheck je timing effe

hendrik1986 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik heb de timing dubbel gecheckt die is volgens mij goed! maar zou het ook kunnen dat de spanner stuk is dat die alleen op de veerdruk werkt en niet meer op oliedruk? en moet je de spanner ook vullen met olie voor montage?

mvg.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

nee dat zou niks uit moeten maken de spanner staat op het slappe gedeelte.en door het starten en lopen vult die zich vanzelf.de krukaspoelie heb je die niet verwijderd?? dat het merkteken anders is komen te staan of de krukasdemping kapot is zodat het merkteken niet meer klopt,effee eerste bougie eruit en schroevendraaier erin en op bpd zetten enkijken of merkteken overeenkomt

hendrik1986 (0) PRO, 16 jaar geleden

de krukas heeft geen merkteken op de poulie maar die zet je vast met een pen in het vliegwiel! dus ik heb er een pen in gedrukt en toen gecontroleerd met een schroevendraaier in het bougie gat in inderdaad hij staat mooi op bdp! daarom ook dit bericht, zou het dan een lucht massa meter kunnen zijn die vreemde waardes aan geeft maar niet in storing valt??

mvg.

vw_audi (0) PRO, 16 jaar geleden

is dit er 1 met variabele kleptiming?

hendrik1986 (0) PRO, 16 jaar geleden

jah het is eentje met een vanos! gr.

Tomba (0) PRO, 16 jaar geleden

Fase sensor is de nokkenassensor. Als deze defect is werkt de VANOS niet en zal hij minder vermogen hebben. Zoals andere al zeggen de nokkenastiming met de kalibers achter op de kop controleren en blokeerstift. Als deze goed staan de VANOS testen door middel van luchtdruk aan te sluiten en de klep aan te sturen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.