BMW 5-Serie: Brandstofpomp lek bij aansluiting

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3 liter diesel

Beste allemaal,

Ik heb een probleem met een lekkende brandstofpomp. De aansluiting van de brandstofslang lekt. Deze aansluiting zit in de pomp geperst en langs deze knelrand lekt hij. wat nu? Ik heb van mijn BMW specialist gehoord dat ze dat wel eens oplossen door er een koperen buisje dat net iets groter is dan het gat, insmeren met loctite 542 en deze vervolgens in het gat te tikken.

De beste oplossing is volgens mij een nieuwe pomp maar dat was ik niet van plan voor zo'n lulligheidje.. Heeft iemand daar ervaring mee?

Groeten,
Robert-Jan

Janse

Geplaatst door Janse (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Robert

Zou eens even langs een Bosch diesel service rijden en laat hun dat bekijken, wellicht is er wel een goedkopere oplossing dan 'even' een nieuwe pomp te monteren.

Of het met de loctite weg en dicht blijft is nog maar de vraag, daarbij zal het niet geweldig zijn als dat spul in de pomp of verstuivers terecht komt.

Gr Stefan

Driver21 (0), 14 jaar geleden

idd even langs een expert die die dingen dagelijks reviseerd miss kan hij het zo maken zonder te demonteren van het blok

keese39 (0), 14 jaar geleden

Beste Janse,
Ook ik heb een lekkende brandstofpomp en heb een afspraak gemaakt met een revisie-bedrijf, want om daar zelf aan te klooien zou het erger kunnen maken dan het al is. Geschatte kosten om alles na te kijken en te repareren +/- 400 euro. Het voordeel is dat je dan meteen weet of er niet meer aan de hand is en alles is weer fris.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.