BMW 5-Serie: brommend geluid en geen vermogen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d

Dag beste mensen...

Ik zit sinds vandaag met het volgende probleem.

Zodra ik de motor op contact zet...hoor ik een brommend geluid, als de ventilatie aanstaat zeg maar. Maar deze is uiteraard uit. Het geluid komt ergens van midden achterin de motor. Volgens mij...links achterin (als je voor de auto staat)

Maar ok...ik dacht dat dit niets was...totdat ik begon te rijden. De auto heeft totaal geen vermogen. Het is een automaat en als ik het gaspedaal intrap...hoort de auto met een ruk naar voren te schieten. Maar dit gebeurt niet. Eigenlijk gebeurt en helemaal niks...behalve dat de toeren en het motor geuid wel omhoog gaan, maar geen power erbij.

Ook op de snelweg geprobeerd...zelfde verhaal. Kwam amper aan de 100 à 110 km/uur. Bij kickdown en bij deze snelheid...komt het toerental wel omhoog tot ongeveer 3000 toeren...maar geen voortgang verder. De versnelling schakelt zowel in automaatstand als handmatig prima in zn versnellingen...

Iemand enig idee waarin het probleem zit?

Alvast bedankt voor het meedenken

svaleras

Geplaatst door svaleras (100) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Svaler,

Volgens mij kom je hem even aan het uitlezen, Kan zijn dat hij nu in noodloop draait..

Dat brommende geluid dat je hoort, kom dat ergens bij de uitlaat vandaan ? Uitlaat of kat toch niet toevallig dicht zitten ?

Gr Stefan

svaleras (100), 14 jaar geleden

Stefan...de uitlaat lijkt mij niet de oorzaak voor het brommende geluid. Want het geluid hoor je ook zonder de motor te starten...bij contact aan hoor je het al.

svaleras (100), 14 jaar geleden

Even een update....
Reed vanavond even rond, om eventueel de oorzaak te kunnen achterhalen. En plotsklaps deed de auto weer normaal....zo tijdens het rijden. Het bromgeluid is weg...en de auto rijdt als vanouds....vreemd!!!
Zou dit iets te maken kunnen hebben met de LMM??

keese39 (0), 14 jaar geleden

Beste Svaleras,
Ik rij zelf een 525tds uit 1998 en heb van het zelfde last, helaas is het bij mij niet weggegaan en moet ik mijn dichtingen rondom de brandstofpomp laten vervangen, want daar lekt het waardoor er lucht aangezogen word en dus vermogen word verloren. Dat brommende geluid kan ik niet thuis brengen maar het zou goed mogelijk zijn dat er ergens een lekje is. Het beste is om de auto te laten uitlezen zoals Stefan84 schreef.
Er zijn een legio van technische mogelijkheden waarom jouw auto dit deed. Er zit best wel een hoop electronica onder de motorkap.

svaleras (100), 14 jaar geleden

Hoi Kees...

Bedankt voor je reactie. Tja...ik kan het brommend geluid ook niet echt plaatsen. Maar wat het vermogen betreft is...zoals ik dus de laatste paar dagen gemerkt heb...het alleen optreedt als de motor koud is. E daar bedoel ik mee...als de auto zeg maar 2 dagen ofzo gestaan heeft zonder te rijden. En als ik dan een dag ermee gereden heb dan komt het vermogen langzaam aan weer terug. Totdat de auto weer gewoon normaal weer functioneert zoals het hoort. Alsof het iets met de kou te maken heeft.

En ja...het uitlezen...ik weet dat dit beter is, maar ja...ik probeer altijd eerst zelf te vinden en op te lossen, uitlezen kan altijd nog.

Groeten aan eenieder

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Svaler,

Dat je zelf eerst zoekt en probeert is niks mis mee, maar iets proberen of testen zonder duidelijk schema of tekening leid vaak tot ergernis en je komt nog geen steek verder ermee..

Zo word het min of meer een zoekplaatje en dat komt vaak neer op : gissen blijft missen

Je kan de auto beter even uit laten lezen bij koude motor, en ook de meetwaardeblokken bekijken op het moment dat hij dus slecht loopt, dan moet je wat wijzer kunnen worden, het geld voor het uitlezen of diagnose verdien je er snel mee terug.

Gr Stefan

keese39 (0), 14 jaar geleden

Hoi Svaleras,
Ik las je reactie en kwam tot een gedachte die ik met je wil delen. Als het koud is en er zit water in jouw brandstoffilter dan start die slecht of helemaal niet en als die loopt dan gaat het bar en boos vanwege de slechte doorvoer, omdat de diesel op het water blijft staan en bij het lopen het water zich niet mengt met de diesel en dus voor een slechte aanvoer van de brandstof zorgt. Als het vriest is het nog erger, dus even kijken door het kraantje onder jouw brandstoffilter open te draaien en kijken of er ook diesel uitkomt. Toch is het verstandig om uit te laten lezen. Een bedrijf anders dan de BMW-dealer vraagt ongeveer 20 euro daarvoor en daar zal je toch niet echt armer van worden.
Succes Kees.

svaleras (100), 14 jaar geleden

Dag Stefan en Kees....bedankt voor jullie reactie.

Uiteraard gaat het niet om een paar tientjes om het te laten uitlezen. Is niet de eerste keer dat ik het doe, en snap ook de nut ervan.
Verder wil ik melden...dat nu het weer wat milder is geworden, ik ook geen last meer heb van dit probleem. Nu functioneert alles zoals het hoort te functioneren. Vreemd maar ok.

Groeten Svaler

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.