BMW 3-Serie: Cabriodak e36 "93" (semi-automatisch) werkt niet meer.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Hallo,

Ik heb een e36 cabrio en sinds een dag werkt mijn dak niet meer. Heb hem gisteren even open gedaan (ivm stalling) en na 2 keer deed deze niks meer.

De ramen gaan niet meer omlaag en zo reageren de raammotors ook niet meer.

Ik heb de noodprocedure toegepast, dak gesloten en de hendel teruggezet(onder bankje)

Is iemand hier bekend mee? wat zou ik kunnen doen?

alvast bedankt,

Don

tipsiz

Geplaatst door tipsiz (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je de noodhendel hebt losgetrokken moet ie zowieso opnieuw geintialiseerd worden. Das opzich niet zoeen probleem, gewoon de sleutel op contact terwijl je de openknop van het dak hebt ingedrukt,deze ingedrukt houden totdat het dak volledig open is (Wel de motoren weer op hun plek drukken in de dichtstand. Dit kun je eerst proberen als dat niet werkt moet je de schakelaars in het dak controleren en daarna initialiseren.

gr Martin

tipsiz (0) PRO, 14 jaar geleden

De knop ingedrukt houden heb ik al geprobeerd, weet alleen niet welke schakelaars je in het dak bedoeld?

Waar bevinden deze zich?

nog bedankt martin:)

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Meestal zit er een storing in de eindschakelaars van het dak (of de bedrading daarvan) Zodat het dak zich uitschakeld. Als het herinitialiseren niet werkt heb je dus een storing die je eerst moet uitzoeken, Als je aan de noodhendel trekt schakeld het systeem zich ook uit omdat je met die hendel de motoren van het dak achter in de kofferbak ontkoppeld (Die zitten nu los van het dak) Het kan ook zijn als je een hardtop hebt gebruikt dat er een storing in de bevestiging van de hardtop zit, om de gaten van de hardtop bevestiging zitten contacten die wel eens los willen laten en kortsluiting veroorzaken. Uitlezen kan ook maar meestal alleen bij de dealer.
Heb het ook wel eens meegemaakt dat de stekkers in de module van het dak los zatten ff aandrukken en weer klaar. Module zit achter het achterpaneel links.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.