BMW 3-Serie: E36 touring antenne

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Mijn broer heeft recentelijk een E36 318i touring gekocht. Aan mij de vraag om er een fatsoenlijke radio in te zetten. Radio ontvangst was waardeloos. Geen wonder, geen antennekabel te bekennen. De auto heeft geen externe, zichtbare antenne. De antenne zou in de achterruit zou moeten zitten. In de achterste linker zijruit zit overigens ook een draadje verwerkt. Stekkertje ervan is niet iets wat op radio verbinding lijkt, eerder GSM o.i.d. Wie kan mij vertellen hoe dit alles precies zit op deze auto? Ik neem aan dat er achterin ergens een antenne versterker zit en ik mag ook aannemen dat BMW standaard een antennekabel in de auto heeft zitten?

christ70

Geplaatst door christ70 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

deen (0), 17 jaar geleden

Hallo Christ,

De antenne is idd af fabriek in de linkerachterruit aanwezig. Als je het linker vak onder deze ruit opend zou er een signaalversterker moeten zitten die via de linker zijkant naar voren naar de radio loopt. Heb je wel een kabel tot aan je dash? wellicht is deze per ongeluk samen met een eventueel aanwezig geweeste cd wisselaar kabel verwijderd....?

MvG Deen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.