BMW 3-Serie: E46 handrem werkt slecht

Bouwjaar: 2004

Heren,

Bij een E46 heb ik de remschoenen achter vervangen omdat deze verbrand waren als gevolg van een vast zittende hevel. Nu is alles gangbaar en goed afgesteld maar de handrem werkt zeer matig. De hendel moet met veel kracht opgetrokken worden om een redelijke remkracht te krijgen. Remschoenen zitten in goede richting gemonteerd, al zou dit voor parkeerrem niet uit moeten maken.

KWP

Geplaatst door KWP (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb je de handrem ook in de schijf zelf opgesteld? Kan met een schroevendraai door het bout gat heen. Alleen in de auto de rem opstellen werkt meestal niet goed.
Remschijf wil aan de binnenkant ook behoorlijk roestig worden waardoor de handrem ook bijna niet meer werkt.

gr Martin

KWP (0) PRO, 12 jaar geleden

Het zijn nieuwe schijven, ik heb ze van tevoren uitgeschuurd ivm coating, daarna inderdaad in de trommels gesteld tot ze net aanliepen. Er zit niet veel losse ruimte op de hendel binnen dus de kabels staan ook niet te slap.

autobedrijf schijf (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb je originele remdelen gebruikt? Dit klinkt mss vreemd maar ik heb ooit bij een simpel golfje een vreemd merk remblokken gemonteerd waarna de klant terug kwam vanwege slechte remwerking, na montage van een ander merk blokken remde de auto idd merkbaar beter. Het is mss het proberen waard, ik kan anders niets bedenken.

KWP (0) PRO, 12 jaar geleden

Er zijn imitatie delen op gegaan, bosch schijven en het merk van de voeringen zou ik niet meer weten. Maar goed dit zou niet veel uit moeten maken voor een parkeerrem

harry folkers (0) PRO, 12 jaar geleden

in de trommel op stellen tot dat hij vast staat daarna iets los stellen

gait (0) PRO, 12 jaar geleden

eerst de kabels goed terug stellen zodat de hevels in ruststand staan daarna opstellen van de remschoenen en daarna pas de kabels en de remwerking kontroleren evt met remmentestbank voor de vertraging en l/r verschil dit moet gelijk zijn
is dit niet goed dan een klein stukje rijden met aan getrokken slepende schoenen let op niet laten verbranden
daar na proceduren herhalen
gr. gait

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.