BMW 5-Serie: economymeter doet vreemd en auto rijdt max 160

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d

Mijn economymeter geeft bij rustig wegrijden pas signaal vanaf 1500 toeren en slaat dan gelijk naar 20/25. Als ik voor stoplicht stil sta, loopt de meter eerst naar 10 en zakt daarna terug naar 0. Ik heb dit probleem gekregen nadat ik een nieuwe turbo heb geplaatst. Tevens de turbo vacuumsensor (met twee slangetjes) vervangen. Nieuw brandstoffilter, olie en luchtfilter, nieuwe olie en een nieuwe opvoerpomp (4bar). De auto gaat niet harder dan 160 en geeft geen vol vermogen. rijdt tot 110-120 vrijwel normaal en loopt rustig stationair.
ik hoop dat iemand dit herkent of kent.

haarbal

Geplaatst door haarbal (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vonker (0), 13 jaar geleden

Probleem met de econymeter herken ik wel een beetje (bij mij 1 a 2 twee keer in de mand) maar heb er geen oplossing voor.

Bij afremmen bv voor een stoplicht loopt ie weleens op naar het midden. de motor lijkt dan iets harder telopen.
Maar bij stilstand valt de meter gewoon terug en loopt de motor ook weer goed. hierbij verlies ik geen pk of kan gewoon harder als 160.

Of soms met gas loslaten blijft de meter gewoon in het midden en na een flinke stoot gas valt ie weer terug.

Ik heb een kapotte brandstofpomp gehad en deze laten vervangen hierna heeft de econmymeter een heletijd geen problemen gehad
maar laatst heeft ie het weer gedaan.

Ik ben benieuwd naar de oorzaak van het probleem VEEL SUCCES

Bmw 320d (e46)
bj 1999
km 360.000

Bing2009 (0), 13 jaar geleden

Het geen je omschrijft met de economymeter is een geheel normaal gegeven. Deze geeft het verbruik aan ltr/km. Op het moment je naar stilstand gaat bij bijvoorbeeld een stoplicht. Dan word het gemiddelde verbruik enorm hoog per kilometer, je staat tenslotte stil. Er word niet gereden maar wel verbruikt...
Daarom slaat je economymeter uit, de boordcomputer corrigeert dit en duwt hem terug naar 0

Gr Danny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.