BMW 5-Serie: Inhouden 5 serie 2007.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo Allemaal,

Een 4 tal weken geleden heb ik bij de dealer mijn 5 serie een grote beurt laten geven. Sindsdien scheelt er van alles met de auto, voor mijn gevoel dan. Ze hebben buiten de grote beurt, ook 2 kabeltjes (???) gemaakt, die waren door geknaagd door een beest. Die 2 kabeltjes zouden onder de auto lopen richting de uitlaat.

Nu heb ik het gevoel dat als ik stil sta, of langzaam kom aanrollen bij bijvoorbeeld een stoplicht en geef dan gas dat de auto even een seconde wacht met reageren (eerst even moet nadenken zeg maar). Dit ook als ik de bocht om ga ofzo... Ook als ik op de autobaan rij en wil inhalen, schakelt hij pas na een paar seconde terug en pakt dan pas. Ook heb ik het gevoel, dat ik het pedaal dieper moet induwen om snel vooruit te komen...

Vorig weekend was ik bij een tankstation om de banden op te pompen, toen heb ik de auto laten lopen. Nadat ik instapte en wegreed, liep hij ineens weer als vanouds. Maar nadat ik hem had uitgeschakeld en terug startte liep hij weer als nu. Hij loopt nu niet slecht, maar anders.

Toen ik hem ophaalde bij de dealer en weg reed, ging het lampje branden van de roetfilter. Ik heb de garage gebeld en hun vertelde mij dat dit snel uit zou gaan???? Dit zou komen omdat ze de kabeltjes weer hadden aangesloten onder de auto. En inderdaad de volgende dag, is hij niet meer aangegaan.
Ik ben ook nog terug gegaan met de auto naar de dealer, hun hebben ermee gereden en zeggen dat hij normaal loopt. Maar toch vind ik dat hij inhoud en heel anders rijd, de pittigheid is er echt van af.

De auto heeft nu 199.000km gelopen, het is een 5.20d uit 2007. Ik ben de eerste eigenaar en de auto is altijd bij dezelfde dealer onderhouden, ook daar aangekocht.
De roetfilter is vervangen bij 150.000 km en hij regenereert niet/nooit. Ook rookt de auto totaal niet, de uitlaat is ook niet zwart ofzo...

Ik hoop dat iemand goede raad voor me heeft...

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,Danny

Bing2009

Geplaatst door Bing2009 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

longdude6634 (0), 13 jaar geleden

Dat je auto nooit rookt komt omdat je DPF waarschijnlijk zijn werk doet. Je schrijft dat de auto nooit regenereert, hoe weet je dat geeft jouw auto dit aan? Waarom is de DPF bij 150k al vervangen, gaf deze een storing?

Ik herken je probleem wel, mijn 320d heeft heel af en toe hetzelfde maar dat is zeldzaam.

Bing2009 (0), 13 jaar geleden

De DPF geeft nooit niks aan en ik rij doorgaands alleen autobaan. Hij is vervangen op advies vd dealer.

Wat ik wel raar vind, ik heb gisteren en vandaag gereden op de manuele stand zeg maar, dan rijd ie als van ouds... Misschien de automaat? Dat deze tevroeg opschakelt of te laat reageerd?

Gr Danny

Bing2009 (0), 13 jaar geleden

voor mijn gevoel is hij wat pittiger als hij koud is, maar veel verschil zit er niet in.

Bing2009 (0), 13 jaar geleden

Okay bedankt. Ik hou je op de hoogte...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.