BMW 3-Serie: eerst inhouden, nu niet meer starten (323ti)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: m52 (zescilinder)

Beste lezers,
Eergisteren had mijn 323ti (bj 2000 km 97.000) last van inhouden bij een constant toerental op de snelweg. Rond de 24 a 2800 toeren viel af en toe het vermogen enkele seconden weg. Na het terugkomen van het vermogen geen merkbare problemen, liep netjes stationair, liep netjes door het toerenbereik. Gisteren na een lange rit viel het vermogen een paar keer voor langere tijd weg en uiteindelijk stond ik vlak bij huis stil. Starten doet hij niet meer, ook niet nu hij een dag later afgekoeld is.

Ik heb gekeken naar de LMM,= brandschoon. Ik heb gekeken naar de stuureenheid (EMU) of de unit sporen van vochtigheid bevatte,= kurkdroog. Nu heb ik er nooit opgelet maar er valt mij op dat tijdens het starten de naald van de toerenteller niet beweegt. Zijn er dingen die ik nog eenvoudig kan checken voordat gesleept naar de garage moet om het storingsgeheugen uit te laten lezen?

bij voorbaat dank.

JSB

Geplaatst door JSB (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

WeskeM3 (0), 11 jaar geleden

Misschien brandstof toevoer probleem.
Pomp-filter-drukregelaar.

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Uit laten lezen, waarschijnlijk krukas sensor kapot.

gr Martin

JSB (0), 11 jaar geleden

Oplossing:
Vandaag de auto laten uitlezen. Vervangen zijn het relais van de brandstofpomp (was het euvel) en relais van de ECU. Bedankt Martin en Wes....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.