BMW 5-serie Touring 2013: Foutmelding koelwaterniveau te laag

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N20B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 180

Ik krijg een mogelijk onterechte foutmelding in het display van de auto wat zegt dat het koelwaterniveau te laag is en bijgevuld moet worden.
De koelwaterniveau sensor in het expansievat is vervangen echter de foutmelding kont nog steeds terug. Iedere keer ongeveer 15min nu het wegrijden met een net gestarte motor.

Wat kan er meer aan de hand zijn?

mod64

Geplaatst door mod64 PRO , lid sinds 4 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Bedrading defect is ook een optie .

mod64 PRO, 2 maanden geleden

Heb je een indicatie waar ongeveer qua locatie in de bedrading?

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Begin bij de stekker en werk zo verder , kon je zien of bij de oude sensor er watersporen aan de kant van de pennetjes van de stekker zaten?

check

Beste antwoord, geplaatst door mod64 PRO, 4 weken geleden

Oorzaak gevonden. Het koelwater expansievat heeft een niveau sensor.
Initieel was enkel de sensor vervangen, dat loste het probleem niet op. Later bleek dat de niveausensor uit twee delen bestaat. Het tweede deel zit in het expansievat zelf.
Dit expansivat is nu vervangen, daarmee is het probleem definitief opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie Touring of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.