BMW 3-Serie: geen radio-ontvangst

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: m43

De radio/cd-speler is recent overgezet uit mijn vorige auto. Alles functioneert, alleen ontvangt de radio alleen ruis en 2 a 3 zenders. De antenne-aansluiting lijkt in orde. Wat kan het probleem zijn en hoe dit op te lossen?

ercee

Geplaatst door ercee (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bmwf1 (0) PRO, 17 jaar geleden

Antenne versterker draad wel aangesloten????? ( moet een witte draad zijn in de originele kabelboom) en loopt naar de linker C style

ercee (0), 17 jaar geleden

Gert, ik zal die draad vanavond eens nalopen en laat nog weten of daar het euvel zit/zat.

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Heeft je radio toevallig een instelling Local/Distant? Die bepaalt hoe gevoelig 't ding is voor radiosignalen. Zou best kunnen dat die instelling terug is gevallen naar Local bij het uitbouwen (omdat de radio dan z'n constante 12V kwijt raakt).

Maar Gert's suggestie is uiteraard ook heel erg mogelijk.

suc6
Peter

ercee (0), 17 jaar geleden

Alle draden zitten waar ze moeten zitten. De radio staat op 'distant seek'. Ik heb de verloopstekker (tussen auto en radio) eruit gehad, daarna weer teruggeplaatst. Vervolgens had ik met de auto op contact prima ontvangst. Tijdens het rijden gingen de zenders ernstig storen. Ook zo als ik met mijn vingers de bedieningstoetsen van de radio nader. Ik sta voor een raadsel.

PS tijdens een korte rit gisteren brandde het ABS-waarschuwingslampje. Daarvoor en daarna niet meer. Toch iets mis in het elektrische systeem?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.