BMW 3-Serie: Handremkabel BMW 316i compact opgerekt?!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste,

Om mijn handrem te laten werken van mijn 316i compact uit 1999 moet ik deze vrijwel geheel optrekken (tussen de 50-65 graden), anders loopt de auto alsnog van mijn oprit af. De weerstand bij het omhoog trekken is minder dan ik zou verwachten. Is dit slechts een kwestie van bijstellen / draaien van enkele schroeven? Enig idee of ik dit zelf kan, dan wel wat dit zou kosten bij de dealer?

Alvast hartelijk dank.
Groeten

bmw316i1999

Geplaatst door bmw316i1999 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1855) PRO, 11 jaar geleden

Is dit ineens gebeurd ?
Kabels eerst controleren op gebroken mantel , de handrem zit binnenin de remschijven , en deze wil nog wel eens weg rotten , voerring los laten endergelijke , dus voordat je gaat stellen , eerst controleren voordat er iets verkeerd gaat .
Denk dat dit een bezoekje garage wordt , en kosten berekeningen helaas.

zeppe (0), 11 jaar geleden

Je kan de handrem regelen aan de handrem hefboom , console even losmaken en deze omhoog treken daar zitten twee regelschroeven , best is de auto achter van de grond zetten , wanneer je de handrem optrekt en je kan een wiel met de hand makkelijk draaien is het mogelijk een van de handrem kabels gebroken . Zeppe

kaleido 1 (1855) PRO, 11 jaar geleden

Daarom eerst controleren.

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

De correcte manier om de handrem op te stellen is om eerst in de trommel de rem op te stellen totdat het wiel niet meer draaien wil, dan terugstellen tot het wiel weer draaien wil. Daarna handrem hendel 2 klikken omhoog en de moeren aandraaien tot de wielen gaan aanlopen op de remschoenen. Als je dit niet doet zal de handrem snel weer hoog gaan zitten omdat hij dan alleen remt op het bovenste gedeelte van de remschoenen.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.