BMW 3-Serie: Hoog verbruik

Bouwjaar: 1999

Ik heb een 320d uit 1999 met 180000 op de teller. Van deze auto is de brandstofpomp vervangen bij een dealer en afgesteld met behulp van de uitleesapparatuur. Nu haalt mijn auto een verbruik van 1:14,7. dit is volgens mij veel te weinig. Ik heb wel een tijd met een te hoog oliepeil rondgereden. Kan iets te vervuild zijn geraakt dat het hier mee te maken kan hebben? Alvast bedankt voor de reacties.

Christian1701

Geplaatst door Christian1701 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe was je verbruik voorheen dan, en hoe is het motor vermogen??

Christian1701 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
De nieuwe pomp is er ingekomen en toen heb ik hem gekocht. Ik weet dus niet wat het verbruik daarvoor was. Ik vind de auto niet echt snel in de eerste en tweede versnelling als hij nog koud is. De hele auto is toen bij dealer uitgelezen en de LMM was toen nog goed.
Heb het verbruik opnieuw gecontroleerd en ingesteld. Loopt bij 90 km/u 4,4 liter p/100km. Dit is dus heel mooi. Ik denk nu dan ook dat het hoge verbruik komt door de vele korte afstanden die ik rijd, ik moet dus ook veel optrekken. Verhoudingsgewijs dus veel te veel stadsverkeer.

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat er een oud type LMM inzit, zou deze vervangen door een gemodificeerde en een software update.

Christian1701 (0), 19 jaar geleden

Moet dit zo veel schelen dan? Straks zet ik er een nieuwe lmm in en heb ik geen vermogenswinst maar wel +/- 200 euro kosten gemaakt.

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

als je zuinig wilt rijden moet je het zo laten

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

als er nu nog een oud type LMM in zit en je vervang hem door een nieuw type in combinatie met nieuwe software ga je echt wel verschil vernemen en je voorkomt problemen in de toekomst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.