BMW 3-Serie: Loopt heel soms op 5 Cilinders code P0301 / 238

Bouwjaar: 1998

Bmw 320I E46 Bj 1998. Deze auto heeft heel soms het probleem om op 5 cilinders te gaan lopen(volgens klant).En dit alleen bij wat kouder weer. het vervelende alleen is dat ik het zelf nog niet heb meegemaakt. Maar er staat wel telkens de code P0301/238 Misfire cilinder 1 in het storingsgeheugen. Het doormeten van de bekabeling geeft vooralsnog geen resultaat. Motor ECU open gemaakt en met koude spray bespoten geeft ook geen resultaat. ECU enkele uren in de vrieskast heeft ook geen resultaat. Heb al diverse uren van alles geprobeerd maar auto blijft goed lopen.
Heeft een van u soortgelijk probleem eens aan de hand gehad?

Bedankt,
Carlo

carlo1513

Geplaatst door carlo1513 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon bobine vervangen van cilinder 1.

carlo1513 (0) PRO, 19 jaar geleden

Was het al van plan. Bedankt voor het advies. Uitslag volgd.

Carlo

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

is een bekend en regelmatig voorkomende storing, inderdaad de betreffende bobine vervangen en de vacuumslang die langs de brandstofgallerij loopt (onder de smalle kuntstof afdekking) controleren op lekkage, deze worden poreus en scheuren waardoor ook een enkele keer dit soort storingen optreden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.