BMW 3-Serie: Klein probleempje

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Heren,

Ik heb een Bmw 325i e46 en de trekkracht is verdwenen. Als ik gas geef dan moet hij eerst haperen '' inhouden'' bij 2.000 toeren daarna trekt hij wel? maar hij geeft niet al zijn krachten weg. Op snelweg van 100 km/h tot en met 120 km/h duurt het voordat hij op 120 zit. Vroeger van 100 naar 140 was het een soort speeltje voor mijn bmw. Verder heb ik de Luchtslangen vervangen omdat er scheuren erin zaten. Maar hij heeft nog steeds het zelfde probleem, heb het laten uitlezen maar er waren kleine storingen met lambdasonden maar die zijn weer verwijderd. Wat kan het zijn?

Groetjes!

Ernie

bmwdriver24

Geplaatst door bmwdriver24 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

gerard0123 (0) PRO, 12 jaar geleden

hallo ernie

ik zou proberen om de leerwaarde te wissen van de motor, dit houd in:
omdat de luchtslangen waren gescheurd gaat de motor zich hierop aanpassen
en maakt een kleine aanpassing in zijn waardes/ dataveld
omdat de luchtslangen zijn gemaakt (en deze nog in zijn ''oude'' waardes staan) zijn er storingen met de lambdasonde.
als je de leerwaardes wist (met diagnoseapparatuur) dan gaat de motor weer opnieuw kijken of er veranderingen nodig zijn

groetjes gerard

bmwdriver24 (0), 12 jaar geleden

Hoi Gerard,

Allereerst bedankt voor je informatie. Maar ik heb geen diagnoseapparatuur. Ik heb trouwens gisteren de luchtmassameter ook vervangen. Maar hij heeft nog steeds niet zijn oude krachten... ik weet niet meer wat ik moet doen pff.

gerard0123 (0) PRO, 12 jaar geleden

hallo ernie

met een nieuwe dag en nieuwe energie bedenk ik mij dat, het ook mogelijk is dat de EGR klep open blijft staan (als deze er op zit) en zo te veel uitlaatgas in de inlaat lekt. je kunt deze demonteren en schoonmaken.
toch zou ik ook proberen de motor uit lezen en kijken wat voor storingen er nu zijn, daarna de leerwaarde wissen.

groetjes gerard

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Leerwaardes worden gereset als je de foutcodes wist, die lambda sensor fouten zijn er waarschijnlijk ingekomen door de gescheurde slangen, wat voor een motor zit erin, want een echte 325 heb je pas vanaf 2000, in 1999 heb je wel een 323i met een geknepen 2.5 liter motor maar dit is een heel ander type motor.

Wat voor een luchtmassameter is er opgekomen? Een nieuwe of een 2e handse, een orginele of een imitatie? Het kan zijn dat de carterventilatie lekt en je nog steeds valse lucht hebt, je zou de olie vuldop eens los kunnen draaien bij een stationair draaiende motor, als er een luid vacuum te horen is dat heb je een lek membraam van de carterventilatie, is niet een 100% werkende methode maar als hij goed lek is merk je dat wel.

Ik zou hem uit laten lezen bij een specialist die ook een goede diagnose kan stellen want alleen uitlezen en resetten heeft geen zin.

gr Martin

bmwdriver24 (0), 12 jaar geleden

Oke Gerard harstikke bedankt voor je informatie, ik zal ernaar kijken.

bmwdriver24 (0), 12 jaar geleden

Dag Martin,

Klopt het is een 323i met een 2.5 motor in. Er is een originele nieuwe luchtmassameter ingekomen van '''siemens'' ik heb dat aangeschaft bij de bmw. Als ik de olie vuldop losmaak dan hoor ik gewoon een geluid netalsof of er een lucht naar buiten komt. "een soort zwaar geluid''. Hij viel ook een keer uit toen ik de olie vuldop los had gedraaid bij een stationair koud draaiende motor. 2 dagen terug heb ik de auto uitlaten lezen er kwamen 3 foutcodes uit de lambda's. Die zijn wel gewist... maar hij is nog steeds het zelfde koppige ding.

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat ik al zei, uitlaten lezen bij een specialist, de foutcodes op de lambdas zijn bijna nooit het gevolg van een kapotte lambda maar van een verkeert mengsel wat ergens anders door ontstaat, dit zijn geen dingen die even uit te lezen zijn. Het zware geluid zou een probleem met de carterventilatie kunnen zijn maar dat hoeft niet het probleem te zijn dat je hebt met de trekkracht.

gr Martin

bmwdriver24 (0), 12 jaar geleden

Tja ik weet het echt niet meer martin. Maar ik zie dat u een garage hebt en dat u gespecialiseert bent op gebied van bmw's. Mag ik uw nummer noteren? het is verstandig als ik zo spoedig mogelijk bij u langs kom.


Groetjes,


Eray

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo,

Het aanbieden van diensten mag niet via problemcar.nl, kijk even op onze website daar staan onze contact gegevens wel.

Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.