BMW 3-Serie: Koppeling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 v6

Als ik de koppeling intrap van mijn 323i uit 2000 dan hoor ik een tik. Het geluid komt onder het motorblok vandaan volgens mij. Hij doet het ook niet altijd. Hij doet het ook als hij in zijn vrij staat. Het lijkt wel of het geluid aan de buitenkant van het motorblok zit. Het maakt niet uit of de motor draait of niet. Als ik de auto gewassen heb en hij goed vochtig is is het geluid al vrij snel weg. Hij schakelt en koppelt verder perfect en de motor maakt ook geen vreemde geluiden of zo. Het lijkt erop of iets gesmeerd of ingespoten moet worden maar ik heb geen idee wat. Heeft er iemand een suggestie?

fcjkastelij

Geplaatst door fcjkastelij (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

fred dat lijkt er op dat een scharnier punt droog is van de koppelinsgaffel.
ik weet niet of je van buiten er bij kunt om het intespuiten want meestal zie je niks en om zomaar tespuiten is niet wijs omdat je anders kans hebt dat de koppeling vet wordt.'
dan zou dus de enigste oplossing zijn de versnellingsbak tedemonteren maar als het niet zo erg is zou ik daar nog mee wachten.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.