BMW 3-Serie: Olie lekkage onder de auto

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318 M43

Hallo

Had al een tijdje last van olie op de vloer op de parkeerplaats ,maar na vandaag de auto even op de brug gezien te hebben i.v.m uitlijnen zag ik tot mijn schrik dat de hele bodemplaat de versnellingsbak en nog een deel bodem van de auto compleet onder de olie zit.

iemand enig idee wat dit veroorzaakt of waar hij kan lekken bij een 318 m43 motor.


ik hoor het graag.

Groet Hans

hans rodemond

Geplaatst door hans rodemond (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vegito (0), 16 jaar geleden

Check je oliefilter pakking en je klepdeksel pakking. Bij mij het zelfde euveltje bij aankoop van auto later op brug gezet schrok ik me ook kapot hele carterpan onder de olie. Dacht zelf dat er een krukas kering eruit lag + nog andere talloze dingen maar, heb toen de klepdeksel pakking vervangen en toen werd het duidelijk dat er 2 bouten dol waren. Heb toen een stukje van de motor beplaating vervangen gelijk die pakking veranderd werd een heel stuk minder!. Ik heb vervolgens een stuk gereden en weer onderin gekeken en weer nat onder kwam gelijk achter dat de oliefilter pakking en de ''sensor'' binnen rubbers compleet verhard waren en stuk.
Sindsdien geen enkel drupje olie en hij rijd super zuinig bijna elke garage die onder de motorkap kijkt geef wel eens een compliment van kijk dat is pas een schone motor. Dus eventjes op een rijtje,

1. Klepdeskel pakking veranderen (voor de zekerheid en het kost bijna niks)
2. Check of er boutjes los of dol zijn.
3. Oliefilter pakking veranderen + 2 rubbers binnen de oliefilterhuis niet vergeten!..

Ohja natuurlijk even je motor schoon spoelen voordat je hieraan gaat beginnen dan kan je makkelijker je olie lekkage opsporen.

hans rodemond (0), 16 jaar geleden

Hartstikke bedankt voor je info,ga er morgen naar kijken,want het is inderdaad een natte olie boel daaronder en ziet er niet zo fris uit.

dacht zelf ook al aan keeringen en kreeg ook al te horen het deksel van de distributie ketting,maar ga morgen even kijken waar het precies vandaan komt.

Ik laat het weten.

Groet Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.