BMW 3-Serie: Koppelingsprobleem 320d e90 2005

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 handschakel

Hallo allen,

Zoals in de titel aangegeven heb ik een probleem met mijn auto, (320d 2005 e90)

Sinds een dag hoor ik bij het indrukken van het koppelingspedaal bij draaiende motor in de vrij een schurend geluid, bij volledig ingedrukt pedaal is dit schurende geluid verdwenen.

Bij het rijden geen merkbaar verschil of geluid te horen( auto rijd en schakelt nog prima) Bij het indrukken van het pedaal in de vrij met draaiende motor ook te voelen in het koppelingspedaal.

Ik dacht zelf aan een kapotgaande druklager en had het idee deze incl complete drukgroep te vervangen. ( dus geen vliegwiel)

De km stand van de auto 251000

Wie zou me verder kunnen helpen?

Bvd, groetjes!

19910191

Geplaatst door 19910191 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

wel dubbelmassa vliegwiel mee vervangen aangezien de hoge km stand en trillen

19910191 (0), 9 jaar geleden

Mijn gedachte was de druklager die kapot is. Vliegwiel geeft toch andere problemen?

Bedankt voor uw reactie.

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Of het vliegwiel moet worden vervangen kan pas worden beoordeeld als de koppeling is gedemonteerd. Dan kan de speling in het dubbelmassavliegwiel worden opgemeten.

Gezien de kilometerstand kun je er echter wel vanuit gaan dat het vliegwiel ook mee vervangen moet worden. Zeker gezien het feit dat arbeid een grote kostenpost is bij dergelijke reparaties, kun je ook eigenlijk niet anders dan het vliegwiel mee vervangen. Het is immers heel zuur als je kort na het vervangen van de koppeling en drukgroep nogmaals aan de gang kunt voor een vliegwiel.

In de praktijk zal het vliegwiel dus vaak vervangen worden.

19910191 (0), 9 jaar geleden

Oke bedankt allemaal. Wie weet trouwens nog of de problemen die ik heb bij de druklager horen? Ik wil wel graah alles vervangen maar vroeg me af of het wel de druklager is zoals ik dacht. Groetjes

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Een exacte diagnose is natuurlijk moeilijk te stellen vanachter een beeldscherm. Als je twijfelt over de vraag of het druklager stuk is, dan kun het beste een goede garage raadplegen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.