BMW 3-Serie: Korte levensduur koplampen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

In onze BMW zaten H7 lampen. Werkte prima maar de auto werd tijdens de APK afgekeurd op de ingebrande reflectors. Moest wel zeker een keer per maand een H7 lampje vervangen. Omdat wij de auto niet heel lang meer willen rijden heb ik koplampen van het oudere type e36 gemonteerd (2 stuks nieuwe hella's 100 euro).


Maar nu moet ik elke twee weken wel een kapot H1 lampje vervangen. Wordt er gek van. Is dit normaal of zou er iets mis kunnen zijn in de electra?

repre

Geplaatst door repre (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Theo Sparenburg (5), 14 jaar geleden

Meet de spanning eens. Wellicht te hoog door een gedeeltelijk defecte dynamo (spanningsregelaar). Controleer ook de koplampen op een goede massa.
Ik neem aan dat je de lampjes niet aanraakt met blote handen.


vr.gr. Theo

repre (0), 14 jaar geleden

De lampjes raak ik niet aan. Vorig jaar is er een nieuwe dynamo en accu in gekomen.

Heb net even gemeten;

Accu geeft 12,4 volt

Als ik de motor start geeft hij 13,8 volt. Op de lampjes staat dan 13,6 volt. Overigens raak ik de lampjes nooit aan.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt allemaal normaal, lampen zitten wel goed vast? (trillen) of zit er onder je auto een onderstel als een kart? Stugge auto's krijgen meer klappen doorgegegeven en dat kan natuurlijk ook wel eens een lampje meer kosten. Je H7 lampen verving je ook nogal vaak.
Je zou natuurlijk ook beide lampen in 1 keer kunnen vervangen, wil ook nog wel eens helpen. Gaan ze om en om stuk of altijd de zelfde? en wat voor merk, die van een euro inkoop, kun je wel met kruiwagens tegelijk aanslepen.

gr

Peco Power

Peco Power

@tim (0), 14 jaar geleden

Weet nog bij opel astra is dat ook geweest rond jaar 2000. Toen werd er een weerstand in de kabel naar de lamp gezet.

repre (0), 14 jaar geleden

De auto is niet noemenswaardig stug. Zal morgen nog eens duurdere lampje monteren. Zien of het dan minder snel stuk gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.