BMW 3-Serie: lege accu

Bouwjaar: 1984

Hallo,

Ik heb een bmw 320i en gebruik hem weinig, nu heb ik al een paar keer een lege accu gehad, de auto had toen 4 wkn stil gestaan. Wie weet raad?

daan

dmoer

Geplaatst door dmoer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

40 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

hoe oud is je accu ?

* 'slechte' accu ( cel defect )
* dynamo laad niet goed bij
* eventueel lekspanning..

laad hem eens een keer goed op,een lege accu die nooit vol geladen is/word is slecht..

als je je auto maar 1 keer per maand gebruikt,en dan ook nog maar die dag niet veel rijd word je accu nooit goed geladen,waardoor dit problem ontstaat..

tip: koppel de + pool van de accu af als deze lang niet gebruikt word!maar eerst even goed opladen!

Stefan

dmoer (0), 18 jaar geleden

De accu is nieuw, 65 Ah, en de dynamo is ook goed, de lekstroom is bijna niet te meten 0,3 amp. Dan mag die accu toch niet in drie weken leeg getrokken worden?

gr Daan

Santa (0), 18 jaar geleden

0,3 ampere lekstroom per uur? Dan trekt die een 65 aH accu leeg in 65 : 0.3 = 216,66 uur? Dat is ongeveer 9 dagen.....? Correct me if i'm wrong........ Misschien kapotte diode in de dynamo?

stefan84 (0), 18 jaar geleden

wat laad de dynamo bij dan ?kan inderdaad de diode zijn maar denk zelf aan een andere stroomverbruiker!

en zoals Santa al zegt,reken uit je winst!

Santa (0), 18 jaar geleden

Durf het bijna niet te vragen, maar.....
blijft het lichtje in je kofferbak c.q. dashboardkastje niet branden......? Of een alarminstallatie?
Kennis van een kollega van mij heeft ook zo'n auto en hetzelfde probleem.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

zet er een accubewaarder op als je hem zo lang stalt.altyd een volle accu.

Santa (0), 18 jaar geleden

Dus als je pech hebt met een Fiat zoek je ook niet het probleem op maar koop je gewoon een andere.......?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste daan, je euvel ligt natuurlijk in datgene wat santa aangeeft, dat moge duidelijk zijn. 0,3 ampere is veel te veel. Santa heeft het al uitgerekend maar vergat daarbij dat als ie op zijn eind komt het leeglopen veel sneller gaat, dus is je accu al na paar dagen leeg. Nu kun je wel een druppellader kopen, maar je kan net zo goed een pak koffie kopen, het lost namelijk je probleem niet op. Ik weet wel, het is niet duur, maar het helpt je niet. Stroomgebruiker traceren en uitzetten. Ik wil ook nog ff rekenen: WCP let ook ff op:
P=UxI, dus P=12x0,3, dus je verbruiker = 3,6 watt! das best wel veel, zou maar eens zoeken, trek es een zekering eruit om een groep te isoleren. Maar de aldi is wel goedkoop hoor, nix mis mee, alleen.............!

Santa (0), 18 jaar geleden

http://img212.imageshack.us/img212/2581/..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />Hmmm, MIJN Aldi is altijd wat duurder! Snap er niks van.........

Santa (0), 18 jaar geleden

Dan maar eens de Lidl proberen.......

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Hebben ze daar ook niet goedkope olie toevallig? Of andere mieterse aanbiedingen?! Ben de weg kwijt.....

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Daan,

ga gewoon zoeken waar je 'lekspanning' zit of wat het euvel is,met een druppel-lader aan te schaffen los je het hele probleem niet op,en volgens mij als je zo'n ding aansluit trekt hij de accu meer leeg dan hij hem op peil zou moeten houden!

maar ieder zijn eigen keus..

Stefan

stefan84 (0), 18 jaar geleden

WPC,

even voor de duidelijkheid,ik zelf heb er geen maar was bedoeld voor daan..

wat je zelf zegt dat klopt,maar ik bedoel ermee dat als de accu meer leeg getrokken word dan de druppellader bij houd,dan heeft het weinig zin voor zo'n ding te monteren en is het probleem niet opgelost..dit zou wel van toepassing zijn als bv geen lekspanning aanwezig is en toch de capaciteit ver heen is van de accu,net zoals je al vermelde..

Stefan

Santa (0), 18 jaar geleden

Bovendien is er wel een makkelijkere oplossing dan die druppellader, WCP! Dat is een apparaatje wat bij oldtimer-liefhebbers al jaren bekend is. Het is een soort onderbreking die je op de accu pool aansluit en waar een schroefdop op zit. Normaal laat deze de stroom gewoon door. Indien je de auto verlaat of langere tijd niet gebruikt, draai je aan die schroefdop en de accu is "losgekoppeld", dus ook geen lekstroom meer dus ook geen druppellader meer nodig. Mijn probleem met die druppellader is, WCP, het feit dat DAT een kwestie is van symptoombestrijding die ook nog eens geld kost. Eerst kijken of je het probleem kunt oplossen. Apparaten aanschaffen kan altijd nog. Bovendien beperkt jouw oplossing met de druppellader wel behoorlijk de parkeermogelijkheden van de vraagsteller. De oldtimer-oplossing kan op de accu blijven zitten en kan overal en altijd gebruikt worden.

Santa (0), 18 jaar geleden

Ja vast! NU nog die mobiele stroomaftappunten......
Gelukkig hoef je NIETS te resetten wanneer je accu dood is...?
OPLOSSING: gewoon het PROBLEEM oplossen!

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

WCP, ik weet niet hoor, maar is zo,n druppellader niet oorspronkelijk bedoeld voor motorfietsen die een winterlang niet lopen en dus ook niet geladen worden? Ik heb in de werkplaats één staan om de powerpacks om minimale spanning te houden. Die lader heeft 2 standen: 1 voor gewoon laden en 1 voor druppel laden waarbij toch duidelijk een motor staat afgebeeld. Je snapt toch zelf ook wel dat een stroomopname van bijna 4 watt veel te veel is! Daan heeft er niets aan om zijn accu constant op te laden, hij moet eerst de storing verhelpen, dat moet jij als autodidact toch op z'n minst snappen............

Santa (0), 18 jaar geleden

Tja, soms is er ergens GEEN site voor......?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Santa, ik was al onwennig van al die links die we bij deze topic moeten missen. Dus hier heb ik er een paar:
www.aldi.nl
www.lidl.nl
www.weethetooknietmeer.nl

Santa (0), 18 jaar geleden

Bijvoorbeeld is van de Fiat Doblo bekend dat deze voorbanden VREET. Wat doe je dan, WCP? Koop je dan een compressor om je voorbanden steeds harder op te pompen zodat het niet opvalt dat de zijkanten veel te snel slijten of los je het probleem op door de boel uit te lijnen...?

Santa (0), 18 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/index.php?topic.... Een link voor WCP van iemand met een Alfa-probleem. Schaartje kopen om een gat in de bekleding te knippen om zo de rubber doppen eruit te kunnen drukken zodat het water wegkan lopen...?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Santa toch! wat ben je vijandig vanavond! Het is toch mooi dat er verschil is tussen profs en wcpees en andere particuliere oplossers? Je kan nu eenmaal niet alles weten van techniek. Maar WCP heb je al een antwoord voor het Alfa probleem ?http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

!

Santa (0), 18 jaar geleden

Sorry Sytze, maar het is niet zozeer vijandig als wel "reflecterend gedrag"....

Santa (0), 18 jaar geleden

En IK weet wel hoe een druppellader werkt, hoor WCP! Heb ik geen reclame voor nodig, gewoon basiskennis. Maar een druppellader lost het probleem van de vraagsteller NIET op, WCP.

Santa (0), 18 jaar geleden

En mocht iemand dan wel een lader willen kopen, kan ie beter een gewone lader kopen die vanzelf overschakelt op druppelladen. Kost wat meer, heb je ook meer aan!

Santa (0), 18 jaar geleden

Verwijzen naar een site waar vermeld staat hoe een druppellader werkt lijkt mij GEEN probleemoplossend antwoord, WCP. En ik kan hier beter de topics bekijken dan in een spiegel gluren. Mijn spiegel zegt namelijk nietsover jou, WCP. De door jouw geschreven stukjes daarentegen spreken boekdelen.....

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Das een mooi ding wcp! Maar ik zou me verbazen als de aldi deze ooit in de aanbieding krijgt. Het apparaat op jou link is ook iets anders dan een gewoon druppelladertje. En kost wel een paar pegels meer! Frustraties? Welnee man! Trek het je niet aan. Het gaat erom dat Daan, de auteur dezes geholpen wordt met zijn probleem! En dat lukt niet door de man alleen een ladertje aan te laten schaffen. Hé man, no hard feelings!

Santa (0), 18 jaar geleden

Nou suh! Hest hielendal gelyk, man!

Santa (0), 18 jaar geleden

Mar dizze stikjes wurde dochs fuort helle troch die minsken fan Problemcar...... Dy halde net fan wurden bigelyks as "Connaisseur d'automobiles Italiennes".......

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Of oare fryske wurden, dat hawwe wy al ierder mymakke netwier?

stefan84 (0), 18 jaar geleden

@ Daan

Voor de 1385069 ste keer..zoek gewoon het 'probleem' op en repareer dat.

je moet het probleem opsporen!en niet omzeilen met het één of ander!

stefan84 (0), 18 jaar geleden

@ sytze

wat betekent dat woord SJTOKSLOBBERIEJEN nu toch eigenlijk ?dat hoor ik hier zo vaak he .. ben wel eens benieuwd eigenlijk..heeft dat iets met dwijlen te maken ofzo?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

@ Stefan, dit moet je nooit roepen op de gayparade!!!!!!!!
Dan heb je een giga probleem. Het betekent letterlijk stok zuigen (nee niet stof zuigen!). En nu deze: foar de bek del skourre. Mag nog net toch moderater?

Santa (0), 18 jaar geleden

Ik tink fan wol, Sytze! Ik hie al ferwachtte dat dizze stikjes fuorthelle wiene sounen, mar se stean d'r noch!

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

It sil wol net lang stean bliuwe..........

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Ach, de moderator sil der ek wol om laitsje kinne.

Edit; De moderator zal er ook wel om kunnen lachen.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Daan

Heb je al een keuze kunnen maken wat het gaat worden ? of hoe je het oplossen wilt ?

Oant Moarn

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Daan ??

dmoer (0), 18 jaar geleden

Hallo

Heren na anderhalf uur lezen over druppelaars en wcp's denk ik toch dat we gaan zoeken naar de lekstroom. Maar bedankt voor de uitgebreide uitleg

groeten Daan

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

verstandig daan...

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.