BMW 3-Serie: Melding Brandstofpomp!

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: M47d2

Heren,

Ik heb sinds 2 dagen heel willekeurig een melding in de Idrive: brandstofpomp! Voorzichtig rijden, ga naar BMW. Nu ben ik al geen wilde rijder dus die aanpassing was zo geregeld.

Zijn er mensen die deze melding eerder hebben gezien, en kunnen aangeven wat het zou kunnen zijn. Ik neem aan de de hogedrukpomp bewaakt wordt door de ECU, maar er zal ook vast een opvoerpompje in de tank zitten. Wordt deze ook bewaakt?

Ik heb de auto zelf uitgelezen met mijn handscanner, maar deze vind geen foutcodes (niet helemaal onlogisch, dat is gewoon een heel beperkt ding) Natuurlijk laat ik de auto ook even uitlezen met de originele BMW apparatuur, maar de komende 2,5 weken gebruik ik de auto niet dus dat wordt pas eind januari.

Ik heb al eerder een keer een foutmelding gehad die daarna nooit meer is voorgekomen, dus misschien is dit ook weer zo’n gevalletje (dat ging om de stuurwielsensor)…lang leve de elektronica!

Zou het een steker verbinding kunnen zijn?

Alvast bedankt.

Gr. Arjan

Ps. Vanmorgen geen last gehad.

longdude6634

Geplaatst door longdude6634 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Met een handscanner kom je meestal niet ver omdat die vaak niet bmw specifiek zijn. Als het goed is wordt de brandstofpomp in de tank aangestuurd door de airbag module en die kun je vaak niet goed uitlezen met een handscanner, ik zou hem eens laten uitlezen met een bmw specifieke tester.

gr Martin

longdude6634 (0), 12 jaar geleden

Hallo Martin,

Uitlezen laat ik zeker doen. Ik was alleen benieuwd of er mensen zijn die eerder problemen met de brandstofpomp hebben gehad. Ik ken wel zo’n beetje de zwakke punten van mijn e91 320d maar daar zat volgens mij de brandstofpomp niet bij…..iemand moet de eerste zijn blijkbaar… ;-)

Gr. Arjan

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Problemen met de hogedruk pomp zijn er nauwelijks, met het brandstof systeem zelf wel en dat is vrij complex, vaak worden hierdoor de verkeerde onderdelen vervangen.

gr Martin

longdude6634 (0), 12 jaar geleden

Even een "update": ben weer terug uit het buitenland na 8 weken, de hele winter heeft de auto stilgestaan maar startte zonder enkel probleem en de melding heb ik ook niet meer gezien. Ik heb met de handscanner voordat ik wegging alle storingen gewist, ik hou het maar op een valse melding anders weet ik het ook niet.

longdude6634 (0), 11 jaar geleden

Ik heb de auto uit laten lezen bij BMW, het bleek om de opvoerpomp te gaan. De monteur heeft keurig de aanwijzingen op het scherm opgevolgd, o.a. luisteren of deze pomp zwaar liep maar er was niets vreemds te ontdekken. Storing gewist en ik rij al weer een tijdje probleemloos rond.

Waarschijnlijk een kromme bit, dit even als feedback.

Gr. Arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.