BMW 5-Serie: Melding "notantrieb automat"

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d aut

Help; zodra ik een aantal km op de snelweg rijd verschijnt deze malding "getriebe notprogram" met een piepje in mn display.
Ik merk geen verschil aan de automaat, het lijkt of alleen de sensor van streek is? De BMW garage geeft aan dat de enige mogelijk is om de bak te vervangen, lijkt me een kostbare operatie voor een klein probleem.

Heeft iemand hier ervaring mee of tips over???

iedereen dank voor reacties

Groet roland

amsterdamned

Geplaatst door amsterdamned (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

svaleras (100), 17 jaar geleden

Hallo, ik heb dit wel eens in de zomermaanden gehad, als het warm weer is, dat verscheen er "getriebe notprogram" in mn display.
Ik heb toen de automaatbak-filter verwisseld en het euvel was verholpen. Doordat de olie te warm werd, i.v.m. vieze filter....werd mij toen meegedeeld.

amsterdamned (0), 17 jaar geleden

Thnx voor de tip, ik zal dit printen en er mee naar de garage gaan. Er zijn in ieder geval geen andere reacties gekomen....

amsterdamned (0), 16 jaar geleden

Ik heb vandaag bij de garage de bakolie laten vervangen samen mat de bakfilter en pakkingen. Er was volgens de monteur veel viezigheid in de olie en de sensors (iets van 4 stuks zijn volgens zij zeggen) schoongemaakt.
Kosten 400 euro. Helaas is het euvel nog niet verholpen de melding blijft komen.

Volgens de monteur zou het als dit niet zou helpen de "koppelomvormer" zijn die moet worden vervangen, een reparatie van 1000 euro.

Kan iemand hier een reactie op geven??

thanks..............

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.