BMW 3-Serie: Motor loopt onregelmatig stationair

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i (N42B20)

De motor (N42B20) van mijn auto (E46, 318i) loopt m.i. tamelijk onregelmatig stationair. Hij klinkt en voelt hierdoor nog net niet als een diesel, maar het scheelt niet veel. Verder loopt de motor prima, geen last van rare bijgeluiden o.i.d.. Het stationaire toerental schat ik op ca. 800rpm. Is dit een niet abnormaal verschijnsel of is er (mogelijk) sprake van een defect? Iemand een suggestie?

argro

Geplaatst door argro (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

arnold,
je kunt het beste even de auto laten uitlezen bij een dealer of goede universeel en de storingscode hier melden. Vanachter de computer is zoiets moeilijk te zeggen. zou bobine kunnen zijn

argro (0), 13 jaar geleden

Maarten, bedankt voor je reactie. De casus is dat ik de auto nu een paar maanden heb en thans nog een Bovag-garantie van kracht is. Ik wil dus even uitzoeken of er daadwerkelijk sprake is van een defect voordat ik e.e.a. ga neerleggen bij de verkoper. Ik zal binnenkort even langs de dealer om de auto uit te laten lezen. Zal de eventuele storingscode hier terugmelden.

argro (0), 13 jaar geleden

Kleine update. Eerst bij de verkoper langs geweest met het hierboven beschreven probleem. Hij is met de auto naar de BWM-dealer geweest en die heeft een slang vervangen. Deze slang was zacht en trok daarom soms vacuum, wat niet de bedoeling is, de slang hoort hard te zijn. Hiermee zou het probleem verholpen moeten zijn. Zo niet dan moest ik maar weer even terug komen.

Het probleem is nog niet over, maar toen vandaag het volgende. Vandaag vond ik, terwijl ik voor een stoplicht stond, het tijd worden om de airco eens uit te zetten. Spontaan ging het stationaire toerental met circa 200rpm omlaag en liep de motor opeens zeer rustig stationair, zoals het mijns inziens hoort. Zodra ik de airco weer aanzet klimt het stationaire toerental weer met 200rpm en loopt de motor weer enigszins onrustig, alsof de motor dan te arm loopt. Een normaal verschijnsel of een probleem met de motor en/of de airco?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

het probleem met de slang wat je beschreef is een bekende klacht. (ik wist alleen niet dat hij ook bij de n42 motor zat,dacht alleen z'n voorloper...) die slang is voor de caterventilatie.
het toerental hoort iets op te lopen als de airco wordt geactiveerd,dat is normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.