BMW 3-Serie: Motor slaat plotseling uit

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 i

Het probleem met deze BMW; Soms wil de auto niet starten, of begint te stotteren/haperen en slaat plotseling af. Hij is dan niet meer aan te krijgen.( Ook de ANWB lukt het dan niet om de auto weer aan te krijgen, de auto aantrekken lukt dan ook niet ). Onder het rijden valt ook heel vaak het dashbord uit, (de snelheidsmeter, temperatuurmeter, kilometerteller ). Op LPG stottert/hapert hij bij koude motor zowiezo, op benzine loopt hij dan beter. De laatste keer kreeg ik hem na lang starten weer aan de praat, er kwam toen een lange tijd veel witte rook uit de uitlaat. Na een tijdje liep hij weer normaal. Hij loopt nu weer even goed, tot zolang het duurt. Zelf zit ik te denken aan een elektronica probleem, maar waar moet je het zoeken.

anouska200

Geplaatst door anouska200 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zo te horen loopt hij op benzine dus ook niet zoals het hoort.

Laat hem om te beginnen eens uitlezen,en kijk wat daar uitkomt,aan de hand daarvan verder gaan zoeken,eerst zorgen dat hij op benzine goed loopt en erna kijken wat hij met gas doet.

Loopt hij koud net zo slecht al warm ?

Gr Stefan

anouska200 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Stefan.
Als hij warm is loopt hij op gas bij lage toerentallen wel beter, maar niet 100 %. Op benzine gaat het allemaal een stuk beter (als hij het doet ), echter we rijden gezien de brandstofprijzen eigenlijk nooit op benzine.

Ik zal hem eerst wel even laten uitlezen, misschien komt daar een mogelijke oorzaak uit, je hoort nog wel, hoe dit is uitgepakt,

Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.