BMW 5-Serie: motor verliest power van af 4000 toeren

Bouwjaar: 1999, Motorcode: m5 4.9 v8 e39

helppppppppp ik heb problemen met mijne m5. mijne motor houd altijd inrond 3000 a4000 toeren juist als die goe moet gaan en kweet nie hoe het komt .draait goed stationair en in toeren maar duurd juist langer. krijg het ervan op de zenuwen is gelijk da die maar op 200pk draait naar mijn gevoel. hij is uitgelezen en geen problemen gevonden. 3 nieuwe bobijnen gestoken en 8 nieuwe bougies en is nog steeds nie goed ik denk aan lmm ; massameters misschien da die niet genoeg lucht krijgt of zo maar zent nie zeker. moet terug op pc maar denk da ze mij int zak aant zetten zijn. wagen gaat altijd binnen in officiele garage maar nu kan ik er nie mee lachen . grapje heeft me al 500 euro gekost .is begonnen na een trip van 500km in regenweer toen stond die stationair afwisselend te draaien tussen 500en 800 toeren na enkele dagen was dit heuvel weg dag er na was power weg .heeft er iemand een gedacht wat het zou kunnen zijn wie weet raad ??? alvast bedankt.

nerio

Geplaatst door nerio (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

Lmm kun je meten of de waardes nog in orde zijn net zoals alle andere sensoren,maar hoe is de brandstofdruk ?

waarom heb je 3 bobine's veranderd ?

Stefan

nerio (0), 17 jaar geleden

[quote=stefan84]Lmm kun je meten of de waardes nog in orde zijn net zoals alle andere sensoren,maar hoe is de brandstofdruk ?

waarom heb je 3 bobine's veranderd ?

Stefan[/quote]
hallo stefan mmmmmmja goeie vraag , waarom ??? die in de garage hebben da gedaan da stond zogezegd bij foutmeldingen maar ik geloof er zelf nie erg veel van had geen problemen volgens mij met ontsteking of dergelijke zal een geldkwestie zijn vrees ik . ik denk dat den druk goed is want verbruik blijft zelfde als anders ik houd het in de gaten via boordcomputer en blijft normaal vanmorgen reed ik en opeens stond die weer stationair op en neer te draaien en power is back ben bijna thuis moe ergens stoppen en is weer goed stationair power is weer weg geraak der gefrustreerd van nie normaal donderdag moe die terug op pc maar als die niet onregelmatig draaid gaan die da weer nie vinden he en das allekeren 250euro voor de zot

wantus (0), 17 jaar geleden

kan ook zijn dat er teveel olie inzit , teveel ,zit het op toeren komen in de weg

stefan84 (0), 17 jaar geleden

is een broodje aap verhaal wat je vertelt wantus!!!

nee de benzine druk moet je meten Nerio..je kan dat zo niet aflezen en niet zien..

Stefan

nerio (0), 17 jaar geleden

nee de olie ist zeker nie die staat goed da heeft er niks mee te maken, maar den druk da moesten ze toch gezien hebben bij de vorige check. niet ?heeft 2 dagen binnengeweest vrijdag.kweet nie maar als dat moest zen zoude da toch moeten voelen ook als ge rijd die zou dan toch schudden.trekt nog wel goed ze enzo maar nie meer zo agressief als anders ,moest het de pomp zen zoude onderbrekingen moeten voelen he dat hij niet genoeg krijgt en da heb ik niet die ga nog schoon in toeren ze hebben gezegd in de garage da hij volledig inorde was tot ik instapte voelde het terug direct.maar zal ma afwachten zeker moet donderdag terug binnen ben is benieuwd wa ze nu gaan uitvinden om mijn portemonnee te legen .

wantus (0), 17 jaar geleden

ach een broodje aap verhaal ? als we zo met elkaar omgaan dan heeft een forum geen nut.
Ik zal niet zeggen dat dit hier het probleem is , maar een kennis had drie liter teveel olie in zijn auto.
mooi dat de auto ging inhouden en niet aan zijn volledige toeren kwam, na de olie verwijderd te hebben reed hij weer als een zonnetje. En dit soort tips kunnen zeker nuttig zijn als er al een tijd naar een oplossing wordt gezocht.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

nee het is zeker niet de bedoeling om elkaar af te kraken en noem maar op..maar 3 liter teveel olie ?? dan is bijna een carterinhoud van een kleine auto..!!een halve liter teveel erin mikken,ok zal vaker voorkomen maar daar merk je dan ook weinig van..

snap wel wat je bedoelt want met een teveel van 3 liter zal geen enkele auto 'lekker' lopen!

maar hoe heeft dat kunnen gebeuren ?

Stefan

nerio (0), 17 jaar geleden

nee nee olie ist zeker niet ben der gerust in t is 16euro voor ne liter kgaan der nie teveel in doen zij gerust hihi zen ook ma ne simpele werkmens maar met een passie voor m modellen t moet vooruit gaan. ma 3 liter te veel amai wa had die gedronken op diene moment haha alst nu bier was he ma olie brrrrr
in ieder geval het had gekund he elke tip is welkom daar heb je gelijk in thx
ben echt benieuwd wat het kan zijn zal weer iets onozel zijn gelijk gewoonlijk maar ja voor den moment is het nog een groot ????tijd zal raad brengen zeker in ieder geval al beide bedankt !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.