BMW 3-Serie: Na het starten blijft het olielampje oranje/geel branden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320

Hallo,

Sinds enige tijd gaat iedere keer het lampje van de olie op het dashboard branden, ongeveer een halve minuut na het starten. En na een halve minuut gaat ie weer uit. Het lampje licht niet rood op maar oranje/geel. Ik heb zelf het idee dat de auto dan ook meer ratelt dan normaal. Ik heb het oliepeil diverse malen gecheckt en daar is niets mis mee. Trouwens om de hoeveel km dient de olie ververst te worden?

Verder zag ik een probleem voorbij komen van een storende autoradio als je de achterruit verwarming aan zet. Dat heb ik ook! Heeft iemand daar de oorzaak al van gevonden?

Mvg

Tijmen Gunther

tijmen1976

Geplaatst door tijmen1976 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

dit kan meerdere oorzaken hebben,ten eerste zou ik effe de olie verversen met filter,meestal ververs je de olie tussen de 10000 en 15000km,het kan zijn dat je overdruk ventiel niet goed afsluit,het is mogelijk dat je lagerspeling hebt zodat het langer duurt dat je druk opbouwt,in dit geval denk ik niet je zender omdat je ook een ratelend geluid hebt,maar eerst effe de olie met filter vernieuwen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.