BMW 3-Serie: Olielampje blijft na starten nog 3a4 sec. branden

Bouwjaar: 1999

BMW 320d

Na dat ik mn auto heb gestart ('s morgens) blijft mijn olielampje nog 3sec branden ROOD. Dit betekent dat er niet voldoende druk is op dit moment. maar als ik de auto nou start en weer uitzet dan heeft hij dit probleem het komende uur niet. Dit komt waarschijnlijk doordat dan alle leidingen voorzien zijn van olie, maar als de olie na een uur dus is terug gelopen dan heeft hij dit weer. Onder het rijden heeft het lampje nog nooit gebrand. Wel heb ik laatst de olie ververst, ik heb er total 5w30 full syntetic olie in gegooit. Zou het kunnen komen dat deze olie te dun is??? of moet ik toch serieus verder zoeken na een ander probleem???

Alvast bedankt voor jullie reactie!!

dkraft

Geplaatst door dkraft (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet niet hoe het oliefilter gemonteerd zit maar het zou kunnen zijn dat het nieuwe oliefilter geen terugslagklep heeft en leegloopt als de druk eraf is (motor een tijdje uit). Het duurt dan even voor de oliepomp druk kan opbouwen. Sjaak.

dkraft (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Sjaak, waaraan zie je of je oliefilter een terugslag klep heeft?? Het gaat hier om een papieren inwendigge filter. Dit probleem had hij trouwens niet meteen na het vervangen van de olie, er is 2 weken overheen gegaan voor hij dit deed.
Groetjes

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

daar weet ik niets over te zeggen. Mijn auto heeft een metalen filter, en als ik het goede filter heb, altijd een terugslagklep. Het is trouwens afhankelijk van de plaatsing van het oliefilter of een klep noodzakelijk is. Ben jij overgestapt naar dunnere olie? Sjaak.

dkraft (0), 18 jaar geleden

Nou ik heb deze auto nog niet zo lang en heb me laten informeren over welke olie ik het beste kan gebruiken en kreeg daar gemegde reacties op, nl de ene adviseerde me 5w30 en de ander 5w40. Dus ik dacht pak maar de duurste en dat was de 5w30.
Groetjes

ferdiv3017 (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste Davy je moet de oliedruk meten of laten doen
dan pas kun je iets meer zeggen of de schakelaar niet goed
is of dat de pomp niet genoeg levert gewoon meten
groetjes
ferdiv

dkraft (0), 18 jaar geleden

Moet inderdaad de druk eens laten meten! omdat mijn lampje alleen in het begin brand denk ik dat de olie allemaal terug loopt uit de leidingen in het carter en als ik dan start moet hij eerst weer alles vol pompen. Als ik hem uit zet en een kwartier later weer start heeft hij dit niet (Dan zitten waarschijnlijk de leidingen nog vol! Klep die niet goed werkt bij pomp? Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.