BMW 316i: Thermostaat vervangen maar...

Bouwjaar: 1997

Ik heb van onze BMW vanavond te thermostaat vervangen. Kachel werkt goed en de temperatuurmeter staat als de motor warm is in het midden, is dit goed ? Echter ik heb een flink stukje gereden maar de waterslang die vanaf de thermostaat komt blijft koud, het lijkt dus of hij niet open gaat. Heb hem voordat ik hem plaatste in een pannetje kokend water gehad entoen ging hij netjes open. Is dit normaal? Kan iemand mij tevens vertellen hoe de koelfanwerk, dit is er een met zo'n viscosemotor ?, ik hoor hem namelijk nooit aanslaan.

ReMo9450

Geplaatst door ReMo9450 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

heb je hem ontlucht ??? dit zal wel namelijk je probleem zijn dat je koelvloeistofslang niet warm word !

als je een viscofan hebt draait deze constant ook als de motor niet warm is e.d. je hoort dus idd nooit de fan aanslaan,dat je temperatuur meter in het midden blijft staan is Ok..

Succes

ReMo9450 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hem wel ontlucht, vandaag ook weer, waterniveau is nagenoeg stabiel. Toch blijft de slang koud. Maar de motor wordt niet te warm.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

zal toch je thermostaat kapot zijn of is nog niet goed ontlucht !!

toch even goed nakijken !!

hoe heb je hem trouwens ontlucht ?

ReMo9450 (0), 18 jaar geleden

Van de week toch maar weer een nieuwe thermostaat gehaald maar nu bij BMW, gemonteerd, ontluchtingnippel losgedraaid en langzaam bijgevuld, motor en tijd laten draaien met de kachel volop aan. Flink in de slangen knijpen. Weer wat bijgevuld. Toen maar gaan rijden. Iedere dag even controleren en zonodig bijgevuld. Niveau blijft nu gelijk, temperatuur is en blijft goed, dus het leek inderdaad die thermostaat te zijn. Wachten maar af en houden het in de gaten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.