BMW 3-Serie: Past LMM M43 op M42?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318iS

Dag allen,

Ik ben nieuw op dit forum en zal me dan ook even voorstellen. Mijn naam is Nathan, 29 jaar en ik kom uit Groningen.
Sinds januari ben ik in het bezit van een BMW 318 iS Coupe uit 1994.

Ik ben erg blij met de auto, vind hem supermooi maar motorisch gezien loopt-ie niet helemaal lekker.
Stationair loopt-ie onregelmatig, de motor schudt dan ook en het lijkt hem af en toe moeite te kosten om niet af te slaan.
Bij de garage heb ik er al verscheide dingen aan laten doen waaronder het vervangen van een LMM voor een 2e handse LMM van D-parts. Helaas zonder resultaat. Stationair loopt hij nog steeds matig maar als je eenmaal aan het rijden bent is er niets aan de hand.

Ik heb voor de rest helemaal geen verstand van autotechniek maar het viel me op dat de LMM die er nu in zit voor een M43 318i gemaakt is. Aangezien dit met mijn 318iS zo'n 25 pk en 8 kleppen verschil oplevert vraag ik me af of dit normaal is.

Mijn vraag luidt dan ook:

Kan een LMM voor een M43 zonder problemen in een M42? En kan dit mijn probleem met het slecht stationair lopen van de motor verklaren?

Alvast bedankt voor eventuele reacties!

Groet,

Nathan

Elshot

Geplaatst door Elshot (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb geen pasklaar antwoord maar je kan het zelf nakijken of de LMM hetzelfde BMW nummer heeft.
www.bmwfans.info
Stationair slecht draaien kan vele oorzaken hebben zoals luchtlekken in het inlaattraject; vervuilde gasklep en gasklephuis (in gesloten toestand waardoor die niet 100 % luchtdicht is) en de stationairregelaar.

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze lucht hoeveelheids meters zijn gewoon uitwisselbaar, je hebt ook een lucht weger en geen lucht massa meter, deze geven zowieso veel minder vaak problemen met slecht lopen, Onregelmatig stationair lopen heeft ook heel vaak niets met de LMM/LHM te maken, zoals MJ al zei zou ik het eerst in de lucht voorziening zoeken zoals lucht lekkage of vervuiling.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.