BMW 5-Serie: Schudden/schokken bij stationair

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 523i 6 cill.automaat

Goedendag.Ik heb het volgende probleem met mijn 523i e39 automaat uit `98.Als ik bijv. voor een stoplicht sta met mijn voet op de rem en automaat in stand D,
begint de auto te schudden/schokken.Iemand enig idee waar ik naar moet zoeken om de oorzaak te vinden?(het is voor het eerst dat dit gebeurt,het is wel een paar keer voorgekomen dat hij afsloeg voor een stoplicht maar dan zonder "waarschuwing"vooraf.Alvast bedankt voor de reactie.Peter.(Net de motor nog even laten lopen en deze sloeg na een minuut af in stand "N",opnieuw gestart zonder probleem,stukje gereden stilgestaan met voet op de rem in"D" en nu zonder schudden of schokken)

doppie5

Geplaatst door doppie5 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Pjotr9136 (0), 13 jaar geleden

Kruipt hij nog wel in de D?
Anders is het misschien de koppelomvormer die het probleem veroorzaakt.
Stopt het met schokken als je hem in N zet?

doppie5 (0), 13 jaar geleden

Hallo Pjotr,bedankt voor je reactie.Hij kruipt gewoon netjes vooruit.Toen het gebeurde heb ik hem inderdaad in "n"gezet en werd het iets minder.Het vreemde is dat ik net nog heb gereden en toen gebeurde het niet en was alles in orde.Zou het misschien met sensoren te maken kunnen hebben en heeft uitlezen dan zin?Ik krijg geen meldingen via de boordcomputer.

Pjotr9136 (0), 13 jaar geleden

Aangezien je aangeeft dat hij gewoon kruipt in de D en eerder al eens afsloeg als je stopte, denk ik dat het probleem niet in de bak zit maar in de stationairloop.
Je geeft aan dat het niet elke keer gebeurt.
Misschien een gescheurde slang of sensor?

doppie5 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken.Ik zal hem komend week-end eerst eens laten uitlezen om wat zaken uit te sluiten.Resultaat volgt.Welke slang bedoel je eigenlijk?waar zit die?(Heb er weinig verstand van, zoals je merkt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.