BMW 3-Serie: startprobleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel

hallo,

een lang verhaal eigenlijk; mijn zoon heeft een bmw 320d, bj 2002, 150 pk, een tijd geleden met de erge vrieskoude startte deze wagen niet, ....accu leeg.
daarna gestart met kabels, geen booster of dergelijke, wagen startte direkt, na, even gereden te hebben tot op bedrijfstemperatuur, is de wagen stilgelegd,
vanaf dat moment was hij dan ook op geen Enkele manier nog aan het lopen te krijgen, gloeikaarsen stuk...?
getest met met gewone multimeter; 2 van deze hadden geen enkele weerstand meer,
eentje was direkt kortgesloten aan de massa, en eentje was er nog goed volgens mij,
gemonteerd: 4 nieuwe gloeikaarsen, volledig inlaatsysteem perfekt gereinigd,
waarna hij nog steeds niet wilde lopen, dan heb ik een kennis aangesproken die me na diagnose wist te vertellen dat er geen communicatie meer was tussen de besturing en de motor,
waarop we de auto verleden week naar een officiele dealer hebben gebracht met de vraag; een diagnose te stellen, een bestek te maken en ons te informeren alvorens tot herstelling over te gaan.
deze dealer heeft het voertuig naar eigen zeggen pas na 2 dagen "experimenteren" en "proefjes doen" dan toch aan de praat gekregen, met als gevolg dat ze er 4 nieuwe verstuivers op hebben gemonteerd en de rekening ongeveer 1500€ ex. zal bedragen, alleen de werkwijze kan ik al niet accepteren, daarom wil ik het voertuig terug ophalen zonder die nieuwe verstuivers, wel met de oude, dealer gaat akkoord mits betaling van 250€ ex,
nu mijn vragen;
1/ kan ik, na zelf nieuwe verstuivers te plaatsen, deze motor terug laten lopen of dien ik achteraf wederom naar een dealer te gaan om dit te laten afstemmen?
2/ is deze aanpak van die dealer wettelijk en dien ik deze 250€ alsnog te betalen terwijl er op het onthaal een bord uithangt;
"bestekkosten bedragen 53€ wanneer het voertuig niet in onze werkplaats hersteld wordt"?

alvast bedankt, groeten, marc

kazan

Geplaatst door kazan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Diagnose stellen kost ook tijd en dus geld. Daar heb je opdracht voor gegeven.
Bij tegenwoordige diesels moet je de codenummers van de nieuwe injectoren invoeren om de injectie perfect te laten werken.
Ik weet niet of dat bij deze ook al het geval is.

Driver21 (0), 14 jaar geleden

tja dat is altijd lastig zoiets... hij heeft tenslotte diagnose moeten stellen en een echte dealer werkt voor ca 90 a 100 euro p/u?
en volgens mij moet je verstuivers wel inleren voor een goeie draaistabiliteit...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.