BMW 3-Serie: temparatuur wordt te hoog 318 i 1988

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: E30 ?

ik heb bij mijn bmw de radiator,koelfan,thermostaat ,waterpomp ,v-riem al reeds verwisseld om de temparatuur verhoging proberen te voorkomen maar het heeft niet mogen baten , ik ben echt ten einde raad weet niet wat ik nog meer zou kunnen doen om de auto koel te houden ...

bij 100 km gaat het temparatuur beginnen op te lopen tot 3/4 van de meter waarna ik dmv het aanzetten van de verwarming in de auto de temparatuur weer omlaag krijg , het verbaaast mij zowieso dat dmv het koelen van de verwarmingsradiateurtje het temp omlaag is te krijgen terwijl op zo een snelheid (100km ) door rijwind koeling al het temp in de grote radiateur gekoeld had moeten worden , om dat ik deze auto op lpg rij ben ik bag dat als de temp te hoog oploopt de rubbers in de verdamper van de lpg kunnen verbranden , het heeft altijd netjes gereden en de verwarming ging niet hoger dan de helft nu ik alles al zo een beetje vernieuwd heb weet ik niet meer wat ik zou kunnen doen , heb er ook al een schoonmaakmiddel ingedaan om het geheel inwendig te reinigen ook weer goed uit gespoeld ik rij nu even op water omdat ik verwacht binnenkort nog wwat te moet en open maken ...maar wat?

sunnie

Geplaatst door sunnie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Weet je zeker dat de temperatuur werkelijk te hoog word,want het kan ook door een verkeerde aanwijzing van de meter komen. Misschien de temperatuurzender , spanningstabilisator of meter kapot.

Hans

sunnie (0), 16 jaar geleden

daar had ik nog niet aan gedacht zal het nakijken en dan terug beantwoorden maar je kan er van uit gaan dat de temparatuur echt omhoog gaat ik wweeet dit omdat bij het koelen van de radiateur via de verwarmingsradiateurttje erg hete lucht de auto in komt ...hoger als dat ik normaal als warm lucht naar binnen kreeg ondanks dat het dus nu ook redelijk warm is buiten .

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zit er een vin met viscokoppeling op,weet je zeker dat deze goed werkt.

Hans

sunnie (0), 16 jaar geleden

visco koppeling , olie gevuld welk dmv verwarming stugger dient te worden en vervolgens harder zou moeten kunnen draaien , heb die ook al vernieuwd voor een gebruikte welliswaar maar zzou goed moeten zijn heb ook geen idee hoe ik zoiets kan testen .

320 (0), 16 jaar geleden

de meters in de e30 hebben vaker kuren.

verbruikt de auto koelwater?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.