BMW 3-Serie: tikken bij koude start, E46 320D

Bouwjaar: 1998

Ik heb zojuist een grote beurt aan mijn 320d uit 1998 (e46) laten verrichten en u hoor ik bij koude start een tikkend geluid. Deze verdwijnt binnen 4-5 seconden. Bij warme start geen problemen.
Volgens de monteur hoor ik de klepstoters.
Nu is mijn vraag, is dat ook zo en wat moet ik eraan doen.

Raz

Geplaatst door Raz (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Niks aan doen, als het bij warme motor weg is.

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

wat voor olie word er gebruikt?

Raz (0), 18 jaar geleden

ik heb geen idee. Hij zou er naar zijn zeggen 5w40 in hebben gedaan, maar zeker weten zou ik het doen als ik erbij had gestaan.....Wat adviseer je me? OPnieuw olie en oliefilter?? en zo ja welke olie moet er dan in/welk merk? Maakt de soort/type/merk oliefilter nog uit?

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

dealers gebruiken voornamelijk castrol 5w/30 volsynthetisch.
was het voor de olieverversing niet zo, dan kun je overwegen om een dunnere olie te nemen maar in principe zou 5w/40 geen problemen moeten geven, 4a5 seconden is niet overdreven lang.
type filter heeft naar mijn idee geen invloed maar misschien dat iemand anders daar andere ervaringen mee heeft.

dkraft (0), 18 jaar geleden

Toevallig dat ik dit lees, ik heb ook geinformeerd welke olie ik erin moest doen, ik heb gebeld naar 3 dealers, maastricht kessels, Beek Keram, en Kerkrade Kera, en alle 3 gooide zij er zelf Shel 5w40 vol synthetisch in!! Ik heb er zelf nu Total 5w30 vol synthetisch in, maar bij koude start blijft mn olie lampje 4sec aan (waarschijnlijk olie te dun) Groetjes Davy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.