BMW 3 SERIES: toeren schommelt alleen bij warm weer

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hallo allemaal

hopelijk kan iemand mij helpen. Ik heb een oude auto dus de bmw garage is niet echt een optie. Dan zijn de kosten te hoog.

Het is dus een automaat en met warm weer gaat de toeren heel erg schommelen waardoor je dus voor een stoplicht soms uitvalt omdat hij onder de minimale toeren komt. als ik de airco aanzet en hem in neurtaal zet dan blijft de motor aan maar je ziet de toeren nog steeds erg schommelen. heb ook al gehad dat de toeren zo omhoog schoten, terwijl ik bijna stil stond ,dat de auto ging ''duwen''. als je dan 1 x even de auto uit heb gezet en daarna weer wilt gaan rijden word het nog moeilijker hem aan te krijgen.

maar het mooiste is nu met het koude weer geen enkel probleem meer. de toeren schommelen niet eens. Ik rij er al een paar jaar in met dit probleem maar het is erg vervelend rijden in de zomer. ben er wel zo aangewend dat rijden wel lukt zonder af te slaan maar ontspannen is het niet.

wat kan het wezen? het is zo bijzonder dat het eigenlijk alleen gebeurt als het warm is en hoe warmer het weer hoe erger het word.

hopelijk weet iemand wat , want voor je het weet is het weer zomer. :)

Amanda44

Geplaatst door Amanda44 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

MJ (0) PRO, 6 jaar geleden

Problemen ook met de APK waarschijnlijk als er met verhoogd stationair toerental een 4 gas meting moet worden gedaan. Het kan een lekkage zijn in het inlaattraject of een defecte sensor. Wellicht zit er een goedkope BMW specialist is de buurt? Die zitten door het hele land. Ze kunnen ook vaak storingen in een automaat uitlezen met BMW software in een E36

Amanda44 (0), 6 jaar geleden

bedankt voor je bericht. uit laten lezen is natuurlijk altijd slim. maar nu het koud is heb ik dus geen problemen dus komt er dan wel een melding? moet ik dan niet wachten tot het probleem weer ontstaat?

is het mogelijk dat een lek bij de inlaattraject of een defecte sensor alleen problemen geeft bij warm weer ca boven 20 graden? zou je dan niet altijd problemen moeten hebben?

vorig jaar bij de apk geen problemen gehad. waarschijnlijk was het koud die dag dus dan schommelen de toeren niet. :)

kaleido 1 (1420) PRO, 6 jaar geleden

Een lucht of koelvloeistofsensor kan dusdanig afwijken dat je er alleen last van krijgt als de buiten temperatuur een bepaalde waarde bereikt dat hij de boel begint te verstoren , hoe is het brandstofverbruik trouwens?
Maar valse lucht is ook een grote kanshebber.

MJ (0) PRO, 6 jaar geleden

Klopt veel fouten die temperatuursafhankelijk zijn lastig. Een goede technicus warmt vaak dingen op met een fohn of gebruikt koudespray als het een electrische fout is. Bijv. in de computer of een LMM. Maar met proberen kom je een eind maar het uurloon loopt wel door. Het kan ook door een kapotte sensor komen. Meten=weten. Hetzelfde geldt als je ziek bent ga Googlen op kwalen maar uiteindelijk moet je wel naar de dokter.

Amanda44 (0), 6 jaar geleden

bedankt ik zal mijn vriend er een blik op laten werpen. helaas heeft hij alleen ervaring met sleutelen aan een hele oude merecedes uit 69.

hij rijd op gemiddeld 1:10 op korte stukken en veel lange stukken word het 1:12 , hij staat dan op eco stand , erg zuinig is ie niet.

MJ (0) PRO, 6 jaar geleden

Er zijn ook boeken te koop over alle merken voor de zelf sleuteleaar.Zowel van Haynes als van Bentleypublishers, die laatste is echt een goed boek. Vroegah had je in Nederlands ook boeken van Olieslager. Als je een bieb inloopt zijn daar zat boeken over de BMW E36 serie. Als je lid ben mag je ze mee naar huis nemen, maar foto's maken kan natuurlijk ook. Op Youtube staan veel reparatievideo's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.