BMW 5-Serie: Vage storingen aan knipperlichten, boordmonitor, PDC en dimlicht

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530

Goedenavond allen!

Ik heb meerdere vage storingen met mijn e39 die allen tegelijk optraden tijden het rijden:

Boordmonitor - Eerst viel de muziek (USB - GROM) uit en schakelde hij over op een radiozender. Vervolgens viel de beeldmonitor uit en werd het scherm zwart, de radiozender bleef doorspelen maar was met geen mogelijkheid meer te bedienen (zenderkeuze-volume-mode etc.), ook niet vanaf het stuurwiel. Na herhaaldelijk contact aan-uit, auto in slaapstand etc. lijkt het steeds alsof de beeldmonitor wil opstarten, een keer reboot en vervolgens op zwart gaat. Als ik op de eject button druk dan klapt het scherm nog wel open om toegang te geven tot de casetteband ingang.

Knipperlichten - De visuele terugkoppeling van de knipperlichten op het instrumentenpaneel werkt niet meer (ook geen knipperend relais meer hoorbaar), de knipperlichten werken echter nog wel.

PDC - Schakelt niet meer automatisch in bij parkeren, na handmatig inschakelen werkt hij naar behoren. Hij blijft vervolgens wel aan staan tot ik hem weer handmatig uitzet.

Verlichting - De automatische dimverlichting werkt niet meer (licht schakelt direct in en reageert niet meer op het omgevingslicht). De terugkoppeling dat het grote licht aan staat werkt niet meer. De xenonlampen blijven in hun laagste stand staan.

Ik heb de minverbinding met de accu losgemaakt om de computer te resetten maar de storingen bleven aanwezig. Vervolgens de e39 uitgelezen waarbij de volgende DTC's naar voren kwamen. Nu heb ik weinig verstand van de inhoud van de codes, wie kan mij wat meer vertellen hierover? Of weet iemand wat er aan de hand is?

Bij voorbaat hartelijk dank!

[url=http://postimg.org/image/q5vtb0lz3/][img]http://s11.postimg.org/q5vtb0lz3/A_C_201...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/9d0jyujwf/][img]http://s11.postimg.org/9d0jyujwf/Errors_...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/ni6d0nsxr/][img]http://s11.postimg.org/ni6d0nsxr/Errors_...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/im2q8yssf/][img]http://s11.postimg.org/im2q8yssf/Errors_...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/69ztvh4xr/][img]http://s11.postimg.org/69ztvh4xr/Foutcod...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/80iuwymgv/][img]http://s11.postimg.org/80iuwymgv/ZKE_Cen...[/img][/url]

BudhaXL

Geplaatst door BudhaXL (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BudhaXL (0), 9 jaar geleden

Opgelost!!! De GROM module was verantwoordelijk voor een storing in de CAN. Na loskoppelen van de GROM werkt alles weer. Na het aankoppelen van de GROM bleven de storingen weg.

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.