BMW 5-Serie: Verlies koelvloeistof

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2i

Hallo,

Ik heb sinds maart een 520i E60. 200000 km, desondanks de gok genomen en gastank in laten bouwen. Ook voor inbouw daarvan, moest ik elke maand koelvloeistof bijvullen. BMW dealer heeft koelsysteem afgeperst en visueel beoordeeld en kan niks vinden. Bij reviseur heb ik de auto laten snuffelen, maar er zit geen benzine of olie in het koelsysteem, zodat de conclusie lijkt te zijn dat de koppaking in orde is. Op aanraden van die reviseur is het expansievat vervangen, het leek er ook op, alsof daar wat vloeistof uit is gespoten vanwege de witte opgedroogde vloeistof. Waterpomp lijkt in orde te zijn, maar ik vertrouw het niet. Nu net in Frankrijk aangekomen en na 2000 km na vervanging van expansievat, is dat al weer leeg. Dat is dus net een nieuwe. Hier bijgevuld, probleem lijkt tijdelijk weer opgeslost te zijn.

Het koelsysteem is toch een gesloteb systeem, wat zou ik nog kunnen laten doen? Motor openhalen lijkt mij onbegonnen werk. Wellicht toch nog waterpomp vervangen? Er ligt ook klein beetje vocht onder de motor, vooraan.

Graag reactie, verder rijdt de auto overigens prima. Geen rookwolkn o.i.d, alle veren en snaren en de thermostaat zijn ook recentelijk door mij bij BMW laten vervangen.

Alvast bedankt.

BMW520iLPG

Geplaatst door BMW520iLPG (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

als de waterpomp lekt moet je een spoor zien hij kan toch wel inwendig lekken hoe minimaal ook (gescheurde kop) zet hem eens een nacht onder druk mischien dat je iets ziet
succes

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=BMW520iLPG]Hallo,

Wellicht toch nog waterpomp vervangen? Er ligt ook klein beetje vocht onder de motor, vooraan.
Alvast bedankt.[/quote]
Waar dat dan vandaan komt? Leg evt. een krant eronder voor een preciese localisatie. Wellicht een slang van de LPG verdamper?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.