BMW 5-Serie: Wagen trekt naar rechts...

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

Hallo,

Een kennis van mij, rijdt al een paar jaar een BMW 528i Touring. Sinds de aanschaf van de wagen (occasion), blijft deze naar rechts trekken, tijdens het rijden. Het lijkt er op of het steeds erger wordt. De wagen hebben ze meerdere keren uitgelijnt, banden gewisseld en toch blijft het probleem zich voordoen...? De wagen heeft geen schade gehad!

Rara, rara, wat kan dit zijn.....? iemand enig idee....

Nu hoorde ik in de wandelgangen dat dit type 528iT, gevoelig is voor:
* draagarmrubbers en de juiste montage...?
* achterasrubbers en de juiste montage...?
* achteras gescheurd...?

Is er iemand, die dit kan toelichten....

Groet,

Occasion.

Occasion

Geplaatst door Occasion (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Draai eens een of twee rubbers van het acherste subframe los (Daar waar de grote metalen deksel onder zitten) Grote kans dat deze los gescheurd zijn. Worden niet vaak vervangen omdat een kapot rubber niet goed te zien is.

gr Martin

Occasion (0) PRO, 11 jaar geleden

Dag Martin,

Zal binnenkort de achterste subframerubbers eens bekijken. Eerst bedankt voor de info!

Wordt vervolgd.

Groet,

John.

check

Beste antwoord, geplaatst door Occasion (0) PRO, 11 jaar geleden

Dag Martin,

Ik kan je melden, HET PROBLEEM IS VERHOLPEN!

In een ver verleden, heb ik zelf eens een auto gebracht naar een gespecialiseerd bedrijf, op het gebied van uitlijnen en richttechniek in Zwolle (Roessink). De wagen is hier uiteindelijk ook naar toe gegaan en zij kwamen dan ook achter het probleem.

Wat was nou het probleem...?
De "CAMBER" van de Mc Pherson-veerpoot, voldeed niet aan de waarden die er voor voorgeschreven staan. Met als gevolg, het naar rechts trekken van de wagen.
Door een aanpassing aan de bovenzijde van de bevestiging van de Mc Pherson-veerpoot (zie afbeelding), kon er een gunstiger hoek ( |/ ) worden verkregen. Na de aanpassing, was het naar rechts trekken verleden tijd!

Groet,

John.

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Blijkt toch wel weer dat je voor een goede uitlijning toch bij een specialist terecht komt. Heb het wel vaker meegemaakt dat auto uitgelijnd waren met speling op onderdelen van de wielophanging.

Mooi dat het opgelost is.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.